Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Boomstammetje

Als we het over eten en boomstammen hebben denk je meteen aan de cakerol uit Heel Holland Bakt. Maar een boomstammetje is ook een lekker stukje vlees en daar gaat het vandaag over op BrendaKookt!. Ik kan ontzettend genieten van een lekker stukje vlees of vis bij de avondmaaltijd. Regelmatig...
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Boomstammetje

Boomstammetje recept vleesAls we het over eten en boomstammen hebben denk je meteen aan de cakerol uit Heel Holland Bakt. Maar een boomstammetje is ook een lekker stukje vlees en daar gaat het vandaag over op BrendaKookt!.

Ik kan ontzettend genieten van een lekker stukje vlees of vis bij de avondmaaltijd. Regelmatig staan er bij ons boomstammetjes van de slager op het menu als we AVG eten (Aardappelen, Vlees en Groenten, Hollandse pot dus!). Soms is het gewoon zo lekker om even ‘normaal’ te eten, zoals mijn vriend dat noemt. Regelmatig staat er bij ons nieuwe (en soms vreemde) gerechten op het menu, en soms willen we (of eigenlijk hij) gewoon iets bekends. Iets Hollands. En dan grijp ik graag naar een stamppotje met daarbij een boomstammetje.

Dit stukje vlees is een gehaktrol gevuld met stukjes ham en kaas. Daaromheen een laagje paneer en als finishing touch de welbekende peterselie op het uiteinde. Het is helemaal niet lastig om het zelf te maken, bij deze deel ik mijn recept.

 

Zelf boomstam maken

Boomstammetje

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze boomstammetje

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas en hamblokjes in een kom. Meng dit met de mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper.
2
Stap 2
Kneed dit goed door zodat de ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en verdeel in 4 porties. Kneed dit tot rolletjes.
3
Stap 3
Verkruimel de witte boterhammen met een keukenmachine fijn. Meng dit met een klein beetje paprikapoeder en kerriepoeder en verdeel dit over een bord. Verdeel de peterselie over een schaaltje.
4
Stap 4
Druk de achterkant van de rolletjes in de peterselie en rol de gehaktrollen hierna door het broodkruim.
5
Stap 5
Verwarm boter in een koekenpan en bak de boomstammen aan alle kanten aan. Zet het vuur hierna laag en bak de boomstammen nog 15 minuten rondom gaar.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

15 reacties

Julie

Ik ga ze morgen maken!

Laat een bericht achter

Wendy
5/5 sterren

Hoi Brenda. Ik maak deze boomstammetjes regelmatig. Ik woon in Amerika waar dit soort vlees niet klaar in de winkel ligt, dus dit is de perfecte oplossing om toch heerlijke boomstammetjes te eten! Harstikke goed recept!

Laat een bericht achter

Stijn

Hoi Brenda, heerlijk recept :) Ga ik zeker vaker maken als student als ik alleen eet thuis. Heb ik meteen vlees voor een paar daagjes :D Heerlijk recept

Laat een bericht achter

Ingrid

Staat geregeld bij ons op tafel. Na het eten van de boomstammetjes ben ik zelfs de beste mama van de hele wereld.

Laat een bericht achter

Kim

Vanavond ben ik er dan eindelijk aan toegekomen om deze boomstammetjes te maken. Wat zijn ze lekker!

Laat een bericht achter

Astrid

Gister gemaakt en wat waren ze heerlijk!! Mijn man en 5 kinderen vonden ze allemaal lekker.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super om te horen Astrid! Komen ze vaker op tafel? :)

Cindy

Dit is de oplossing voor ontbrekende boomstammetjes hier in München. Ben er gek op! Ga ik zeker uitproberen.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oehh dan moet je ze zeker maken Cindy! :D

Lot

Wat een lekker recept! Kunnen die broodkruimels ook vervangen worden door paneermeel of beschuit?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Het is geen probleem om de broodkruimels te vervangen door paneermeel of beschuit. De boomstammen krijgen dan wel een krokanter korstje.

Jolanda

Had ze gister sinds tijden bij de slager gekocht, alleen vonden we geen kaas of ham terug.. De volgende keer dus lekker zelf maken met dit recept..

Laat een bericht achter

Marleen

Gebruik je runder of half-om-half gehakt Brenda?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik gebruik rundergehakt

jonna@burgertrutjes

Ja, een boomstammetje!! Dat is lang geleden. Heerlijk om weer eens te eten, helemaal met een home made recept

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op