Ga naar de inhoud

Borrelplank met hapjes van gedroogde worst

Borrelplank met lekkere hapjes met gedroogde worst. Maar dit is andere worst, want het kan ook anders. Met Stegeman Hybride producten.

15 minuten Bereidingstijd
Delen op

Borrelplank met hapjes van gedroogde worst

Tijd voor een goedgevulde borrelplank. Met hapjes van gedroogde worst. Een lekker hapje met brie en honing, een spiesje met mozzarella en gevulde mini paprika’s. Deze doen het goed op iedere borrelplank!

Maar ik verklap bij deze alvast dat dit ik in dit geval geen gewone worst heb gebruikt, maar hybride producten van Stegeman. Wat het is, hoe het smaakt en wat je ermee kunt? Dat vertel ik je nu!

Stegeman hybride borrelplank

Wij eten als gezin minimaal 1 avond per week vegetarisch. Vroeger moest ik mijn vriend overtuigen als ik vegetarisch wilde eten, maar inmiddels zijn we het gewend. Al zijn het tegenwoordig de kids die vragen waar het vlees blijft. Ze kijken er echt naar uit en vragen als ze de aardappelen en groenten, pasta of ovenschotel op hebben vaak wat het vlees is.  Ik kies daarom ook vaak voor vleesvervangers als we vegetarisch eten.

Als je, net als ons, minder vlees wilt eten zijn er nu ook hybride producten op de markt. Dit zijn producten waarbij je wel vlees eet, maar een deel is vervangen door groenten of peulvruchten. Ideaal als je wilt minderen met het eten van vlees, minder vet wilt eten of als je het bijvoorbeeld te lekker vindt om te laten staan.

Het kan ook anders

Vleeseten kan ook anders, en dat laat Stegeman zien. Zij ontwikkelde hybride producten voor bij de borrel, zonder in te leveren op smaak. In de kan ook anders lijn zijn hybride bâton, mini bâton en cervelaat verkrijgbaar. Deze gedroogde worsten bevatten voor een gedeelte groenten (15%) en hierdoor bevatten de worsten ook minder vet (30%). Een gedeelte van het vlees is vervangen door boterbonen. Hierdoor bevat het product minder vet, maar levert het niet in op de smaak.

Het zijn geen complete vegetarische producten. Ik vind het knap dat de worsten minder vet bevatten, en toch niet inleveren op smaak. Ik heb de hybride borrelproducten van Stegeman inmiddels uitvoerig getest, en ik was ontzettend verrast door de smaak. Ik proefde weinig verschil met de originele worsten.

Stegeman hybride borrelplank

Hapjes van gedroogde worst

De gedroogde worst kun je natuurlijk ‘los’ bij de borrel serveren, in plakjes bijvoorbeeld. Maar je kunt ze ook verwerken in gerechten of een borrelhapje. Met de hybride producten van Stegeman heb ik 3 borrelhapjes gemaakt en deze heerlijke borrelplank samengesteld.

Ik combineerde in dit geval de hybride gedroogde worsten met verschillende soorten kaas en smaakmakers. Het resultaat is een hapje van cervelaat met brie, honing en pjinboompitjes, een spiesje met een olijfje, bolletje mozzarella en mini bâton en een mini paprikaatje gevuld met roomkaas en blokjes bâton.

De borrelplank heb ik aangevuld met hummus, komkommer, wortel en tomaatjes. En natuurlijk mogen losse plakjes cervelaat en mini bâton ook niet ontbreken.

Stegeman hybride borrelplank

Stegeman hybride borrelplank

Ingrediënten

hapjes

Voor de cervelaat met brie

Voor de mozzarella spiesjes

Voor de gevulde mini paprika’s

Extra benodigd

  • cocktailprikkers of spiesjes
  • aanvullende snackgroenten en hummus
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze borrelplank met hapjes van gedroogde worst

Bereiding: 15 minuten

Voor de cervelaat met brie

Stap 1
Rooster de pijnboompitjes in een grote koekenpan goudbruin. Halveer de plakjes brie en leg deze op de plakjes cervelaat. Verdeel hierover de honing en geroosterde pijnboompitjes.

Voor de mozzarella spiesjes

1
Stap 1

Snijd de mini baton in 4 stukjes. Rijg een olijfje aan een spiesje, rijg hier vervolgens een bolletje mozzarella en stukje mini bâton op.

Voor de gevulde mini paprika’s

1
Stap 1

Snijd de mini paprika’s over de lengte door en verwijderd de zaadlijsten. Snijd de bâton in kleine blokjes en hak de bieslook ook fijn. Roer de 5/6 van de blokjes bâton en 5/6 van de gehakte bieslook door de roomkaas. Vul de gehalveerde mini paprika’s met het roomkaasmengsel en bestrooi het met de achtergehouden blokjes bâton en gehakte bieslook.

Voor de borrelplank

1
Stap 1
Vul de borrelplank aan met hummus en plakjes komkommer, snackworteltjes en cherrytomaatjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Flammkuchen met courgette, pesto en burrata
Brie en croute met spicy noten en bramen
Kerst borrelplank met carpaccio, vitello tonnato en zalm
Rode pestosaus met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op