Bosbessenscones
Yes! Ik heb mijn nieuwe lievelingsontbijt, -tussendoortje en -lunch gevonden! Dat zijn deze heerlijke bosbessenscones! Jam wat zijn deze lekker! En zoals wel vaker ontstonden ook deze scones terwijl ik eigenlijk iets anders in gedachten had. De bedoeling was scones met aardbeien te maken, maar die bleken beschimmeld. Dus switchte...Bosbessenscones
Bewaren
Yes! Ik heb mijn nieuwe lievelingsontbijt, -tussendoortje en -lunch gevonden! Dat zijn deze heerlijke bosbessenscones! Jam wat zijn deze lekker! En zoals wel vaker ontstonden ook deze scones terwijl ik eigenlijk iets anders in gedachten had. De bedoeling was scones met aardbeien te maken, maar die bleken beschimmeld. Dus switchte ik naar bosbessen.
Scones met bosbessen
Ik ben gek op scones, maar ik maak ze eigenlijk te weinig. Terwijl ze supersimpel te maken zijn en je ze ook nog eens snel op tafel kunt zetten. In ongeveer 30 minuten zijn ze klaar! En dan heb je ook wat: heerlijk brosse scones, met fruitige bosbessen en een zoete icing. Heerlijk!
En nog mooier: deze bosbessenscones kun je ook prima van tevoren maken en invriezen. Verwarm ze voor het serveren dan nog even 10 minuten op 200 graden direct uit de diepvries en je hebt een heerlijk ontbijt of lekkere snack! Probeer maar!
Ingrediënten
Voor de icing
Extra benodigd
- Keukenmachine
- uitsteekring of glas van 9cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bosbessenscones
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout door elkaar met een pollepel.Stap 3
Meng met de keukenmachine de roomkaas met het ei, de slagroom en het vanille-extract door elkaar tot een mooi geheel. Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng goed door.Stap 4
Snijd de boter in blokjes en kneed die vervolgens met de handen door het beslag, tot je een soort nat zand stukjes boter krijgt.Stap 5
Roer de bosbessen erdoorheen. Leg daarna het beslag op een bebloemd aanrechtblad, druk het aan met je handen en vorm er een plakkaat van ongeveer 5cm dik van. Gebruik vervolgens een uitsteekring of een glas van 9cm om er rondjes uit te steken. Doe dit totdat het beslag op is.Stap 6
Leg de scones op de bakplaat met bakpapier, bestrijk ze met wat slagroom en bak ze in 16 minuten af.Stap 7
Maak in de tussentijd de icing door een scheutje slagroom te mengen met de poedersuiker en het vanille-extract.Stap 8
Laat de scones na het bakken afkoelen en besprenkel ze daarna met de icing.Wil je ze niet meteen eten? Vries de scones dan in en verwarm ze voor het serveren 10 minuten op 200 graden (direct uit de vriezer).
Ingrediënten
Voor de icing
Extra benodigd
- Keukenmachine
- uitsteekring of glas van 9cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bosbessenscones
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en het zout door elkaar met een pollepel.Stap 3
Meng met de keukenmachine de roomkaas met het ei, de slagroom en het vanille-extract door elkaar tot een mooi geheel. Voeg dan de droge ingrediënten toe en meng goed door.Stap 4
Snijd de boter in blokjes en kneed die vervolgens met de handen door het beslag, tot je een soort nat zand stukjes boter krijgt.Stap 5
Roer de bosbessen erdoorheen. Leg daarna het beslag op een bebloemd aanrechtblad, druk het aan met je handen en vorm er een plakkaat van ongeveer 5cm dik van. Gebruik vervolgens een uitsteekring of een glas van 9cm om er rondjes uit te steken. Doe dit totdat het beslag op is.Stap 6
Leg de scones op de bakplaat met bakpapier, bestrijk ze met wat slagroom en bak ze in 16 minuten af.Stap 7
Maak in de tussentijd de icing door een scheutje slagroom te mengen met de poedersuiker en het vanille-extract.Stap 8
Laat de scones na het bakken afkoelen en besprenkel ze daarna met de icing.Wil je ze niet meteen eten? Vries de scones dan in en verwarm ze voor het serveren 10 minuten op 200 graden (direct uit de vriezer).
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.