Broccoli Pannenkoekjes
Broccoli saai? Niet als je er lekkere pannenkoekjes van maakt! Broccoli pannenkoekjes stonden al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Omdat er sinds kort weer echte Nederlandse broccoli te verkrijgen is kwam het er nu eindelijk van om ze te maken. En wat een succes, ze zijn lekker! Misschien komt het ook doordat ik vanBroccoli Pannenkoekjes
Bewaren
Broccoli saai? Niet als je er lekkere pannenkoekjes van maakt!
Broccoli pannenkoekjes stonden al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Omdat er sinds kort weer echte Nederlandse broccoli te verkrijgen is kwam het er nu eindelijk van om ze te maken.
En wat een succes, ze zijn lekker! Misschien komt het ook doordat ik van pannenkoeken hou, daardoor smaken ze voor mij misschien wel extra lekker. Het is dan ook een excuus om nog vaker pannenkoeken te eten 😉
Bij mij komen ze zeker vaker op tafel!
Hou je van broccoli? Maak dan deze broccoli pannenkoekjes. Hou je niet van broccoli? Maak dan ook deze broccoli pannenkoekjes. Want als je geen broccoli lust, houdt je wel broccoli pannenkoekjes.
Deze pannenkoekjes kun je eten als groente, maar ook als vleesvervanger. Noem ze dan broccoliburgers.
Broccoli Pannenkoekjes
Ingrediënten voor 8 stuks
- 1 kleine broccoli (ongeveer 250 gram)
- 2 eieren (m)
- 70 gram bloem
- 30 gram Parmezaanse kaas
- teentje knoflook
- zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Bereiding:
Snijd de broccoli in roosjes. Gooi de stam niet weg, deze gaan we ook gebruiken. Snijd de stam in ringen. Was de roosjes en stam, kook dit in ongeveer 8 minuten beetgaar.
Rasp de Parmezaanse kaas, pers of snijd de knoflook fijn. Maak een papje van de eieren, bloem, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout. Stamp de gekookte broccoli fijn (bijvoorbeeld met een aardappelstamper). Meng dit door het papje.
Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hierin pannenkoekjes van het broccolimengsel.
Serveer de pannenkoekjes met (gebakken) aardappeltjes en een salade.
Bron: smitten kitchen
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
15 reacties
Carin
Lekker , als bij gerecht bij een curry.
eveline
kun je de kaas vervangen voor iets anders? ik lust geen kaas
Brenda Hoff
Hoi Eveline, dat kaas heeft in dit geval ook een bindende factor en houdt de pannenkoekjes bij elkaar. Je kunt het proberen zonder, maar ik vind ook wel dat je dan ook de smaak mist. Dus ik zou in dat geval denk ik opzoek gaan naar een ander recept.
Verelst
Super lekker gerecht. Wij hebben het als lunch gegeten met een gemengde salade en een salsa van tomaat en avocado. Lekker vullend en geen overladen gevoel!
yvonne
Iedere dag weer een feest met jou gerechten Brenda! Leuk om te maken en heerlijk om te eten...dit samen maakt van koken iedere dag weer een feestje!
Marieke
Zou je ze in kunnen vriezen?
Agnes
Ze zijn heerlijk. Volgens mij zijn ze ook lekker met een fijn gesneden sjalotje en wat Italiaanse kruiden, maar dat ga ik de volgende keer uitproberen. In ieder geval voor herhaling vatbaar.
Hanneke
ohhh wat zijn deze pannenkoekjes lekker:-) Voor herhaling vatbaar..
Els
Vanavond klaargemaakt: ik vond ze erg lekker, m'n vriend was jammer genoeg niet zo'n fan. Jammer!
Petra
Gisteren geprobeerd. Echt superlekker. Eens wat anders met broccoli. Zelfs mijn man was enthousiast. En hij is geen groentefan. Kijk elke dag naar je recepten. Krijg ze via mail. Ga zo Door.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen, dank je wel Petra :)
Karlijn
Ik ga ze zeker proberen. Ik ben gek op broccoli.
Sonja
Ze waren heerlijk!!!!
Sylvia
Ik ben niet zo'n broccoli fan, maar dit recept wil ik wel eens proberen :)
Maxime
Hm lijkt me lekker :)