Broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie
Bewaren
Yum, mijn favoriete broodje van dit moment. Want ook ik heb crispy chili olie ontdekt š Ik heb het verwerkt in een lekker belegd broodje caprese met parmaham. Ik noem hem een broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie.
Crispy chili-olie
Soms ontdek je een ingrediƫnt die zo lekker is dat je hem heel vaak wilt eten. Ik heb dat nu met Crispy Chili-olie. Ik hou eigenlijk niet van pittig eten, maar door deze licht-pittige olie krijgen mijn broodjes en gerechten ineens meer pit.
De pittige olie met krokante chiliflakes en stukje pinda geeft een gerecht net dat beetje extra. Net die ene kick die het net iets lekkerder maakt.
En dus ook mijn favoriet broodje van dit moment. Dit broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie. Scroll naar beneden, dan lees je hoe je het broodje klaarmaakt. En wie weet ben jij dan ook helemaal hooked van de Crispy Chili-olie?
Broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie
Om dit broodje te maken hoef je niet te koken. Al kun je als je het lekker vindt het brood even roosteren. Daardoor wordt het knapperig, en misschien wel extra lekker.
Meng de mayonaise met een theelepel groene pesto. Besmeer de (getoaste) boterham met de pestmayonaise.
Verdeel de veldsla over het brood en beleg dit met de stukjes zongedroogde tomaat. Verdeel hierover plakken mozzarella en parmaham.
Maak het broodje af door groene pesto erover te verdelen, en de crispy chili-olie voor de finishing touch.
Van dit recept maakte ik ook een video die ik heb gedeeld op Instagram en TikTok.
Andere broodjes met mozzarella
Crispy chili-olie is een pas-ontdekte favoriet. Mozzarella is dat al lang. Ideaal in salades, maar ook op een broodje. Hierbij kun je natuurlijk lekker variƫren met andere toppings die je erbij neemt. Ik tip je een aantal van mijn favoriete broodjes mozzarella van de website:
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie
Stap 1
Rooster eventueel het brood in een broodrooster of de oven.
Stap 2
Meng mayonaise met een theelepel groene pesto. Besmeer de boterham met de pestomayonaise.Stap 3
Verdeel de veldsla over het brood en beleg dit met stukjes zongedroogde tomaat. Verdeel de mozzarella en parmaham over de boterham. Verdeel de overige groene pesto over de mozzarella en besprenkel het geheel met crispy chili-olie naar smaak.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodje mozzarella met pesto en crispy chili olie
Stap 1
Rooster eventueel het brood in een broodrooster of de oven.
Stap 2
Meng mayonaise met een theelepel groene pesto. Besmeer de boterham met de pestomayonaise.Stap 3
Verdeel de veldsla over het brood en beleg dit met stukjes zongedroogde tomaat. Verdeel de mozzarella en parmaham over de boterham. Verdeel de overige groene pesto over de mozzarella en besprenkel het geheel met crispy chili-olie naar smaak.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.