Ga naar de inhoud

Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Een broodje aardbei next level. Met basilicumsuiker en mozzarella. Een ware smaaksensatie, broodje aardbei caprese. Deze moet je geproefd hebben!
15 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

broodjes
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Houd 5 blaadjes basilicum apart. Maal de rest van de basilicum fijn met een vijzel. Doe de suiker erbij en vijzel dit samen met de basilicum fijn.
2
Stap 2
Halveer de aardbeien en snijd de mozzarella in plakken.
3
Stap 3
Verdeel de mozzarella over de opengesneden harde bollen. Verdeel hierover de overgebleven blaadjes verse basilicum en de aardbeien. Bestrooi het broodje aardbei met 2 theelepels van de basilicumsuiker.

Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Ja, dat zie je goed! Ik deel hier serieus een recept voor een broodje aardbei. Maar dit broodje is next level. Met nog meer smaak en een verrassende twist. Een broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella. Zo lekker, dit moet je gewoon een keer proeven.

Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Broodje aardbei caprese

Vorig jaar op een evenement van Intratuin heeft een chefkok me aardbeien met basilicumsuiker laten proeven. Suiker met daardoorheen gekneusde basilicum. Dat was zo lekker dat ik al die tijd dacht, daar wil ik iets mee. En dat heb ik nu gedaan.

Het resultaat is dit broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella. Oftewel een broodje caprese, maar dan anders. De tomaat is vervangen door aardbeien en er is suiker toegevoegd. Een echte traktatie.

–> Klik hier voor meer luxe belegde broodjes.

Broodje aardbei met basilicumsuiker en mozzarella

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole
Caprese traybake met kip, pesto en brood
Falafel van doperwten met fetaroom en zoetzure ui

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op