Ga naar de inhoud

Broodje met warm vlees en groenten

In het weekend vind ik het leuk om iets extra’s te maken van de lunch. Even iets anders dan een broodje kaas. J. had vorig weekend zin in iets met warm vlees. Uiteindelijk maakte ik deze stokbroodjes met gebakken rosbief en groenten. Ook lekker om dit te eten als ‘makkelijke maaltijd’ als je even geen tijd of
Delen op

Broodje met warm vlees en groenten

Broodje met warm vlees en groenten

In het weekend vind ik het leuk om iets extra’s te maken van de lunch. Even iets anders dan een broodje kaas. J. had vorig weekend zin in iets met warm vlees. Uiteindelijk maakte ik deze stokbroodjes met gebakken rosbief en groenten.

Ook lekker om dit te eten als ‘makkelijke maaltijd’ als je even geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken.

Broodje met warm vlees en groenten

Broodje met warm vlees en groenten

Broodje met warm vlees en groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 130 gram rosbief
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 1 lente ui
  • halve paprika
  • ketjap
  • peper
  • zout
  • tijm
  • rozemarijn
  • roomboter
  • 2 stukken stokbrood

Bereiding:

Bak het stokbrood af in de oven (meestal is 10 minuutjes op 200 °C voldoende).

Snijd de ui in halve ringen en bak dit aan in een koekenpan met een beetje olie. Snijd de champignons in plakjes, lente ui in ringetjes en de paprika in reepjes. Bak dit samen met de ui even aan.
Breng de groenten op smaak met een klein beetje ketjap, peper, zout, tijm en rozemarijn.

Breng de rosbief op smaak met peper en zout. Verwarm in een andere koekenpan een klontje roomboter,  bak de rosbief hierin aan beide kanten kort aan. Snijd de rosbief in stukjes.
Door het mes schuin te houden ontstaan mooie medaillons.

Snijd het stokbrood open. Verdeel de groenten over de broodjes en daarop het vlees.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op