Broodkrans

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier inBroodkrans
Bewaren
BewarenVandaag heb ik een lekkere tip voor ontbijt, lunch of brunch: maak een broodkrans van croissantdeeg.
Ik kon het niet laten met de paasbrunch ook iets lekkers mee te nemen naar de schoonfamilie. Ik wilde iets zonder ei omdat er waarschijnlijk al meer dan voldoende eieren gebruikt zouden worden. Daarom ging ik voor dit heerlijke recept.
Je kan hem heel gemakkelijk maken van croissantdeeg. Deze keer ben ik voor een vulling van tomaat, ananas, ontbijtspek en kaas. Een aanrader want de krans was op voor ik het wist.
Broodkrans met kaas, ananas en tomaat
Klik hier voor een overzicht van alle paas recepten!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodkrans
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Verwijder het zaad van de tomaten en snijd de tomaten in fijne blokjes. Snijd de ringen ananas in stukjes en de lente ui in ringetjes.Stap 3
Haal het deeg uit het blikje en snijd de driehoeken los. Leg de lappen deeg op het bakpapier in een cirkel met de korte rechte kanten naar het midden zodat de punten naar buiten liggen. Druk de overlappende delen een beetje aan elkaar zodat ze vastzitten.Stap 4
Verdeel over iedere punt een plakje ontbijtspek. Verdeel de tomatenblokjes over de binnenkant van de deegring. Verdeel het ananas en de lente ui ook en besprenkel het geheel (royaal) met gerapste kaas.Stap 5
Vouw de punten van de driehoeken naar binnen, en druk ze onder het deeg vast. Besprenkel de broodkrans met geraspte kaas.Stap 6
Bak de broodkrans 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Haal de broodkrans voorzichtig los van het bakpapier en server hem op een bord.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodkrans
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 ºC.Stap 2
Verwijder het zaad van de tomaten en snijd de tomaten in fijne blokjes. Snijd de ringen ananas in stukjes en de lente ui in ringetjes.Stap 3
Haal het deeg uit het blikje en snijd de driehoeken los. Leg de lappen deeg op het bakpapier in een cirkel met de korte rechte kanten naar het midden zodat de punten naar buiten liggen. Druk de overlappende delen een beetje aan elkaar zodat ze vastzitten.Stap 4
Verdeel over iedere punt een plakje ontbijtspek. Verdeel de tomatenblokjes over de binnenkant van de deegring. Verdeel het ananas en de lente ui ook en besprenkel het geheel (royaal) met gerapste kaas.Stap 5
Vouw de punten van de driehoeken naar binnen, en druk ze onder het deeg vast. Besprenkel de broodkrans met geraspte kaas.Stap 6
Bak de broodkrans 20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Haal de broodkrans voorzichtig los van het bakpapier en server hem op een bord.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inRecept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Maak een account aan Of log hier in6 reacties
Ineke
Ziet er weer heerlijk uit voor paasdagen ,ga zeker wat msken
kifah
Het is een super websate echt respect je bent perfect morgen moederdag dus ik ga haar verwennen
Jo Anne
Ziet er heerlijk en feestelijk uit, Brenda !! Ga hem zeker eens maken !! X
Emily van Kampen
Wat een feestelijke krans! Die zou het hier ook heel goed doen op verjaardagen. Het ziet er heel smakelijk uit!
Jolene
Lekker dat jij ook een broodkrans hebt gemaakt, ga deze variant ook zeker een keer maken. Had hem zelf al een keer gemaakt maar dan met een andere inhoud.
Brenda Kookt
Wat leuk dat je hem ook al een keer gemaakt heb Jolene, je kunt er lekker mee variëren. Deze versie is ook zeker een aanrader. Maar dat had ik al gezegd ;)