Broodquiche van broccoli en tomaat
Bewaren
Bij een vriendin heb ik laatst voor het eerst een broodquiche van broccoli en tomaat gegeten. Hierbij wordt voor de bodem van de quiche geen (blader)deeg gebruikt, maar sneetjes brood. Een leuk idee, zeker als je de quiche serveert bij de lunch of brunch.
Het leek me leuk om zelf ook eens een broodquiche te maken. Deze keer maakte ik hem voor de lunch. Ik koos als hoofdingrediënten voor tomaat en broccoli. In de warme oven wordt het brood lekker knapperig. Een echte aanrader!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodquiche van broccoli en tomaat
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Vet een springvorm in.Stap 3
Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor.Stap 4
Snijd de korsten van de sneetjes brood. Bekleed de springvorm met de sneetjes brood. Druk ze stevig aan.Stap 5
Verdeel de voorgekookte broccoliroosjes over de springvorm.Stap 6
Strooi hier peper, zout en knoflookpoeder over.Stap 7
Klop in een kom de eieren los, en meng dit met de kaas en slagroom. Schenk het ei-mengsel over de broccoli. Verdeel plakjes tomaat over de schotel.Stap 8
Bak de quiche in 25 minuten goudbruin en gaar.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broodquiche van broccoli en tomaat
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.Stap 2
Vet een springvorm in.Stap 3
Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor.Stap 4
Snijd de korsten van de sneetjes brood. Bekleed de springvorm met de sneetjes brood. Druk ze stevig aan.Stap 5
Verdeel de voorgekookte broccoliroosjes over de springvorm.Stap 6
Strooi hier peper, zout en knoflookpoeder over.Stap 7
Klop in een kom de eieren los, en meng dit met de kaas en slagroom. Schenk het ei-mengsel over de broccoli. Verdeel plakjes tomaat over de schotel.Stap 8
Bak de quiche in 25 minuten goudbruin en gaar.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
7 reacties
Ruth
Hallo Brenda als ik hem probeer te printen krijg ik alleen pagina 1
Brenda Kookt
Hoi Ruth, zojuist heb ik het getest met ditzelfde recept. Bij mij worden wel alle pagina's afgedrukt. Krijg je een foutmelding? Was misschien het papier van de printer op? Ik hoor graag van je zodat we dit samen kunnen oplossen.
Eva
Hoi Brenda! Wij hebben de broodquiche vanavond gegeten en hij was heerlijk! We hadden wel spekjes toegevoegd, smaakt er erg goed bij! Ik was verrast door het knapperige brood!
Maxime
Weer eens wat anders dan met bladerdeeg, leuk idee hoor :)
Hazel
Ziet er geinig uit! Best lekker denk ik zo : )
Elseline
Hoi Brenda, Wat een leuk recept! Dit kun je ook prima maken met de ingrediënten die je nog in huis hebt liggen. Ik ga het zeker eens proberen! Groetjes, Elseline
Brenda
Ja, je kunt hier lekker mee varieren :)