Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Broodtaart met ei en spek

Een ideaal recept voor (paas)brunch, high tea of buffet. Deze broodtaart met ei en spek is het ideale gerecht om samen te delen.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Broodtaart met ei en spek

Een ideaal recept om te delen. Dat is deze broodtaart met ei en spek. Lekker bij de lunch, brunch of maak het bijvoorbeeld voor een high tea.

Eerder zette ik (in 2013) ook een broodtaart op tafel met Pasen, een broodtaart met zalm en komkommer. Dit jaar wilde ik een nieuwe versie van de broodtaart met jullie delen. Het werd deze variant, een broodtaart met ei en spek. Perfect voor de paasbrunch. Maar het kan natuurlijk ook iedere andere dag waarop je uit wilt pakken met ontbijt, lunch of brunch.

Broodtaart met ei en spek

Broodtaart met ei en spek

Een broodtaart zoals deze wordt ook wel sandwichcake genoemd. Het is zoals een (club)sandwich, maar dan in de vorm van een taart. Laagjes brood met daartussen beleg.

Om in het paasthema te blijven wilde ik deze broodtaart voornamelijk beleggen met ei. Ik ben eerst voor een laagje kip met komkommer gegaan. Daar boven eiersalade met extra gekookte eieren en gebakken spek. De taart ‘versier’ ik met bieslook, plakjes gekookt ei en nog wat kruimels van het gebakken spek.

Dit ziet er spectaculair uit toch? Een leuk recept om eens op tafel te zetten. Met de paasbrunch, of iedere andere gelegenheid.

Broodtaart recept

Dit broodtaart recept is dus eigenlijk heel makkelijk om te maken. Je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Ik gebruik vier hardgekookte eieren, tien sneden van een wit casinobrood, eiersalade, kipfilet, komkommer, spek, roomkaas en verse bieslook. Ingrediënten die ik altijd wel in huis heb óf makkelijk aan kan komen.

Broodtaart met ei en spek

Variatie recepten

Als je de spek en kip weglaat is het een vegetarisch recept. Je kunt ook variëren door bijvoorbeeld gerookte zalm toe te voegen, of plantaardig broodbeleg te gebruiken. Op social media heb ik zelfs reacties gekregen van mensen die door dit idee een broodtaart hebben gemaakt met jam, hagelslag en pindakaas. Hoe lekker! Doe dus lekker wat je zelf lekker vindt.

Ik heb inmiddels ook een broodtaart met kip en pesto gedeeld.

–> Ben je op zoek naar meer inspiratie voor de paasbrunch? In dit artikel deel ik recepten voor het hele gezin. Of je nou met z’n tweetjes of met 6 personen bent.

Broodtaart met ei en spek

Ingrediënten

Extra benodigd

  • Springvorm met een diameter van 20 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodtaart met ei en spek

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat de eieren hierna schrikken met koud water en laat ze afkoelen. Pel de eieren hierna.
2
Stap 2
Bak het spek in een droge koekenpan zonder boter of olie krokant. Snijd het spek fijn.
3
Stap 3
Snijd de korsten van het brood.
4
Stap 4
Beleg de bodem van de springvorm met een laagje brood. Besmeer het brood dun met eiersalade. Beleg dit met de kipfilet en verdeel de blokjes komkommer. Verdeel hierover nog een laagje brood. Besmeer het brood met de rest van de eiersalade. Snijd 2 van de gekookte eieren in blokjes en verdeel dit over de eiersalade. Bestrooi met peper en verdeel hierover ¾ van de stukjes gebakken spek. Verdeel hierover een derde laagje brood.
5
Stap 5
Verwijder voorzichtig de springvorm en besmeer de broodtaart rondom met roomkaas. Smeer dit met een mes mooi glad.
6
Stap 6
Bedek de zijkant van de broodtaart met fijngesneden bieslook. Snijd de overige eieren in plakjes en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Maak af met de rest van de bieslook en overgebleven spek.
7
Stap 7
Bewaar de broodtaart afgedekt in de koelkast tot je hem gaat serveren.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Knapperige perentaart met karamel
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes

13 reacties

Joke drenth

Ik ben hier heel blij mee

Laat een bericht achter

Jacqueline Kroon

Hij was overheerlijk. Kreeg leuke reacties!

Laat een bericht achter

Rita

Heerlijk !!! Ik heb het op een draaiplateau geplaatst en een klein filmpje gemaakt, helaas kan ik het hier niet laten zien. Iedereen was heel enthousiast en voor herhaling vatbaar.

Laat een bericht achter

Iris

Voor hoeveel personen is dit recept?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Voor 8 - 10 personen

Mariska

Hoe leg je het brood in de springvorm zodat je nette punten kunt snijden en hij niet uit elkaar valt? Misschien een idee om daar een foto van bij te voegen?

Laat een bericht achter

Mirjam

Je zou de bakker kunnen vragen om het brood in de lengte te snijden zodat je heel lange plakken brood krijgt, dan heb je al snel meer van de vorm in 1 keer bekleedt.

Elsbeth

Dat ziet er heerlijk uit! Hoe leg je het brood in de springvorm zodat je nette punten kunt snijden en hij niet uit elkaar valt?

Laat een bericht achter

Marianne

Hoe lang kun je dit goed houden? Voor b.v. high tea is het lastig om alles op het laatste moment te doen en daar wil ik hem voor maken.

Cosette
5/5 sterren

Was een lekkere broodtaart, we hebben er met zijn 3-en van gesmuld.

Laat een bericht achter

Hannie

Hallo Brenda. Wij zijn met 2pers. Kan ik hem dan ook kleiner maken b,v het recept door tweeen delen. B.v.d. Hannie

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Hannie, ja dat kan heel goed bij dit recept. Gebruik een kleinere vorm. Je kunt bijv ook een kleine ovenschaal of dergelijke gebruiken.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op