Brownie met cheesecaketopping
Bewaren
Soms heb je van die ontdekkingen die echt te lekker zijn om voor jezelf te houden. Deze brownie met cheesecaketopping is zo’n ontdekking. Deze zachte brownie met cheesecaketopping is echt een sensatie.
Superlekker, makkelijk te maken en een crowdpleaser!
Brownie met cheesecaketopping
Ik ontdekte deze combinatie bij toeval, toen ik aan het nadenken was over een lekkere combinatie met cheesecake. De bedoeling was namelijk een red velvet-cake met cheesecaketopping, maar ik kon geen rode kleurstof vinden. Dus kwam ik uit bij de next best thing: brownie!
En wat blijkt dat lekker te zijn samen! De kleine laag cheesecake geeft net een extra fris smaakje aan de zachte chocoladebrownie. De taart ging mee naar het werk van vriendlief en daar waren ze unaniem: lekker! De taart was binnen 30 minuten op en dat om 10 uur ‘s morgens! Ik kan dus veilig zeggen dat deze combinatie van brownie en cheescake een match made in heaven is!
Probeer maar!
Ga je liever voor een andere brownie? We raden je onze brownies met salted karamel en pretzels van harte aan.
Ingrediënten
Voor de brownie:
Voor de cheesecaketopping:
Extra benodigd
- Keukenmachine
- Springvorm van 26cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brownie met cheesecaketopping
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 26cm met bakpapier.Stap 2
Start met de browniemix. Klop hiervoor de suiker en de eieren los. Meng er vervolgens de bloem en het cacaopoeder doorheen.Stap 3
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Giet door het beslag. Voeg dan ook de wittewijnazijn en het vanille-extract toe. Giet het beslag in de springvorm en zet weg.Stap 4
Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, eieren, creme fraiche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.Stap 5
Schenk de cheesecaketopping over het browniebeslag.Stap 6
Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de oven.Stap 7
Serveer met wat extra cacaopoeder.Ingrediënten
Voor de brownie:
Voor de cheesecaketopping:
Extra benodigd
- Keukenmachine
- Springvorm van 26cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brownie met cheesecaketopping
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm van 26cm met bakpapier.Stap 2
Start met de browniemix. Klop hiervoor de suiker en de eieren los. Meng er vervolgens de bloem en het cacaopoeder doorheen.Stap 3
Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Giet door het beslag. Voeg dan ook de wittewijnazijn en het vanille-extract toe. Giet het beslag in de springvorm en zet weg.Stap 4
Maak dan de cheesecaketopping. Meng hiervoor de suiker, roomkaas, eieren, creme fraiche, bloem en vanille-extract door elkaar in een keukenmachine of met de hand.Stap 5
Schenk de cheesecaketopping over het browniebeslag.Stap 6
Bak de taart 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de oven.Stap 7
Serveer met wat extra cacaopoeder.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Narska
Lijkt mij heerlijk! Ga binnenkort uitproberen. Maar jij bakt brownie laag niet eerst voor, gelijk cheesecaketopping er over heen?
Angelina
Dag Brenda, Is er een alternatief voor witte wijnazijn? Bedankt alvast! Groetjes, Angelina