Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Bewaren
Het duurt nog even voor de feestdagen beginnen. Toch deel ik vandaag alvast het eerste kerstrecept met je. Ik mocht namelijk het cover recept ontwikkelen van de kersteditie van Koken & Genieten Magazine. Het resultaat is een ontzettend lekker en feestelijk dessert waarmee je indruk maakt, en die gemakkelijk is om te maken. De cakerol met stoofpeer en witte chocolade. Yum!
Koken en Genieten Magazine
Al twee jaar werk ik (met heel veel plezier) samen met Koken & Genieten Magazine. Ieder nummer deel ik in mijn rubriek 5 recepten. Deze maand is onze laatste samenwerking, na 2 jaar stop ik met mijn rubriek.
Maar we eindigen wel met een klapper, want een van mijn recepten staat bij deze kersteditie zelfs op de cover. De cakerol met stoofpeer en witte chocolade. Het was zo leuk om dit recept te maken! Bekijk hier ook de video die we hiervan op Instagram hebben gedeeld.
In dit kerstnummer van Koken & Genieten gaan we voor een heerlijke kerst. Het nummer staat daarom boordevol kerstrecepten. Koken & Genieten magazine #12 van 2024 ligt nu in de winkels.
Het recept van de cakerol met stoofpeer en witte chocolade deel ik ook alvast hier op de website met je. Scroll naar beneden voor het recept.
Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine breng ik dit jaar ook 4 x een editie van mijn eigen Brenda Kookt Magazine uit. Zo tof! Ieder magazine staat een ander thema centraal. De vierde (en laatste) editie, een heerlijk feestnummer met de lekkerste recepten voor december is vanaf 19 november verkrijgbaar in het tijdschriftenschap. Online kun je hem via deze website bestellen.
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade
En dan nu door naar de cakerol met stoofpeer en witte chocolade. Het is echt een topper van een recept. Deze komt met de kerst zeker bij mijn familie op tafel. Een stoofpeer recept met een twist, want de lekkere stoofpeertjes worden verwerkt in de cake. En dat is een feestje op tafel én in je mond.
Het is een biscuitdeeg dat we bakken op de bakplaat. Na het afkoelen bestrijken we het biscuit met een crème laag met witte chocolade en dit beleggen we met blokjes stoofpeer. We rollen de cake op en daarna versieren we het met extra crème, stoofpeertjes en geschaafde witte chocolade.
Een super lekker en feestelijk dessert. En wat ook heel fijn is: je kunt hem vooraf maken zodat je hem na het diner zo op tafel zet.
Ingrediënten
Voor het biscuit
Voor de mascarponecrème
Overige ingrediënten
Extra benodigd
- Bakpapier
- bakplaat van 25 x 35 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.Stap 2
Klop in een kom de eieren samen met de suiker en vanille-extract luchtig. Doe hierna de bloem en maïzena erbij en spatel dit door het eimengsel.Stap 3
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het beslag over. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.Stap 4
Bak het biscuit in 12 minuten in de oven. Dek het biscuit als het uit de oven komt direct af met een schone theedoek. Laat het biscuit zo afkoelen.Stap 5
Maak ondertussen de mascarponecrème door de slagroom samen met de vanillesuiker op te kloppen. Roer de mascarpone even los en voeg hier geleidelijk de slagroom aan toe. Smelt de witte chocolade. Voeg de gesmolten witte chocolade langzaam aan de mascarponecrème toe. Zet de mascarponecrème in de koelkast tot je deze nodig hebt.Stap 6
Leg wanneer het biscuit bijna is afgekoeld een vel bakpapier op het werkblad, bestrooi dit met suiker. Stort het biscuit van de bakplaat op het bakpapier en verwijder het bakpapier waarop het biscuit is gebakken.Stap 7
Het opmaken van de cakerol:Stap 8
Verdeel met een lepel wat van het sap van de stoofperen over het biscuit.Stap 9
Bestrijk het biscuit met ¾ van de mascarponecrème en leg hier blokjes stoofpeer op. Druk de stukjes stoofpeer een beetje in de mascarponecrème.Stap 10
Rol de biscuitrol op, begin hierbij aan de korte kant. Tip: gebruik het bakpapier om een beginnetje te maken. Rol het voorzichtig op en leg de cakerol hierna gelijk op het bord waarop je hem wilt serveren.Stap 11
Bestrijk de cakerol met het overige mascarponecrème en beleg dit met partjes stoofpeer. Maak de cakerol af met witte chocoladekrullen en poedersuiker.Tip: afgedekt in de koelkast kun je de cakerol 1-2 dagen bewaren.
Ingrediënten
Voor het biscuit
Voor de mascarponecrème
Overige ingrediënten
Extra benodigd
- Bakpapier
- bakplaat van 25 x 35 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.Stap 2
Klop in een kom de eieren samen met de suiker en vanille-extract luchtig. Doe hierna de bloem en maïzena erbij en spatel dit door het eimengsel.Stap 3
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het beslag over. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.Stap 4
Bak het biscuit in 12 minuten in de oven. Dek het biscuit als het uit de oven komt direct af met een schone theedoek. Laat het biscuit zo afkoelen.Stap 5
Maak ondertussen de mascarponecrème door de slagroom samen met de vanillesuiker op te kloppen. Roer de mascarpone even los en voeg hier geleidelijk de slagroom aan toe. Smelt de witte chocolade. Voeg de gesmolten witte chocolade langzaam aan de mascarponecrème toe. Zet de mascarponecrème in de koelkast tot je deze nodig hebt.Stap 6
Leg wanneer het biscuit bijna is afgekoeld een vel bakpapier op het werkblad, bestrooi dit met suiker. Stort het biscuit van de bakplaat op het bakpapier en verwijder het bakpapier waarop het biscuit is gebakken.Stap 7
Het opmaken van de cakerol:Stap 8
Verdeel met een lepel wat van het sap van de stoofperen over het biscuit.Stap 9
Bestrijk het biscuit met ¾ van de mascarponecrème en leg hier blokjes stoofpeer op. Druk de stukjes stoofpeer een beetje in de mascarponecrème.Stap 10
Rol de biscuitrol op, begin hierbij aan de korte kant. Tip: gebruik het bakpapier om een beginnetje te maken. Rol het voorzichtig op en leg de cakerol hierna gelijk op het bord waarop je hem wilt serveren.Stap 11
Bestrijk de cakerol met het overige mascarponecrème en beleg dit met partjes stoofpeer. Maak de cakerol af met witte chocoladekrullen en poedersuiker.Tip: afgedekt in de koelkast kun je de cakerol 1-2 dagen bewaren.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.