Ga naar de inhoud

Carpaccio van courgette met feta en munt

De laatste tijd ben ik fan van gegrilde groenten. Ik verwerk het in pastagerechten en salades, maar nu ook in een carpaccio. Een vegetarische carpaccio. En wat voor eentje. Dit is gerecht een toppertje. Een carpaccio van gegrilde courgette met feta en munt. Heerlijk, en lekker fris. Als amuse, voor- of bijgerechtje. Zo zie je
Delen op

Carpaccio van courgette met feta en munt

Carpaccio van courgette met feta en munt 3 txt

De laatste tijd ben ik fan van gegrilde groenten. Ik verwerk het in pastagerechten en salades, maar nu ook in een carpaccio. Een vegetarische carpaccio. En wat voor eentje.

Dit is gerecht een toppertje. Een carpaccio van gegrilde courgette met feta en munt. Heerlijk, en lekker fris. Als amuse, voor- of bijgerechtje.

Carpaccio van courgette met feta en munt 1

Zo zie je maar dat een lekker gerechtje niet ingewikkeld hoeft te zijn, en ook niet veel ingrediënten hoeft te bevatten. Gegrilde courgette met munt en feta met daarbij een lekkere dressing en sesamzaadjes.

Deze tip kreeg ik van een collega, eentje waarvan ik niet wist dat hij mijn blog las (super leuk dus!). Heb je ook een tip? Een recept die ik eens moet proberen en die je graag op mijn blog terugziet? Laat het me weten! Mail naar [email protected]

Carpaccio van courgette met feta en munt 2

Carpaccio met courgette met feta en munt

Bereidingstijd 20 tot 30 minuten

Ingrediënten:

  • courgette
  • zout
  • handje verse munt
  • 40 gram feta
  • halve citroen
  • klein teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • geroosterde sesamzaadjes
  • vers gemalen peper

Bereiding

Snijd of schaaf de courgette in plakjes van ongeveer 3 tot 5 mm. Verdeel de plakjes  courgette over een snijplank, bestrooi ze met zout. Laat dit ongeveer een half uurtje  staan. Dep de plakken courgette hierna droog.

Verwarm een grillpan op het vuur. Zorg dat de pan goed heet is voor je de plakken courgette erin legt.
Grill de courgetteplakken aan beide kanten mooi bruin.

Rasp de citroen (gebruik een fijne rasp) en pers hem uit. Meng de olijfolie met geperste knoflook, citroenrasp en twee eetlepels citroensap.

Verdeel de gegrilde plakjes courgette over een schaal of meerdere bordjes. Scheur de munt in stukjes en verdeel dit over de courgetteplakjes. Brokkel de feta in stukjes en verdeel dit over de bordjes. Druppel tot slot de dressing erover en maak het gerechtje af met geroosterde sesamzaadjes en vers gemalen peper.

Tips:

  • voor de presentatie is het ook leuk om lange plakken courgette te snijden/schaven in plaats van ronde plakjes.
  • het grillen van groenten gaat ook heel erg goed (en lekker snel)  tussen een contractgrill.

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Ivo

Heerlijk recept, al twee keer gemaakt, waarvan 1 x als voorgerecht kerstdiner (7 personen). Goed gelukt. We gebruiken wel wat minder citroen.

Laat een bericht achter

Femke

Wat een lekker idee. Dit recept bewaar ik voor als een vegetarische vriendin komt eten.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op