Ga naar de inhoud

Carpaccio van rode biet

Met rode bieten kun je meer dan je denkt. Ik laat je zien hoe je een smakelijke carpaccio van rode biet maakt. Een lekker voorgerechtje, eentje die zeker niet misstaat bij een kerstdiner. Dit is geen ingewikkeld gerecht, maar wel eentje die niet iedere week op tafel staat. Het ziet...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Carpaccio van rode biet

Bietjescarpaccio 2txtMet rode bieten kun je meer dan je denkt. Ik laat je zien hoe je een smakelijke carpaccio van rode biet maakt. Een lekker voorgerechtje, eentje die zeker niet misstaat bij een kerstdiner.

Dit is geen ingewikkeld gerecht, maar wel eentje die niet iedere week op tafel staat. Het ziet er feestelijk uit en daarnaast is het nog lekker ook. De  rode biet combineer ik met munt, geitenkaas, geschaafde amandelen en daarbij een dressing met onder andere citroen. Een heerlijke combinatie.

Dit gerechtje kun je goed voorbereiden, handig als je een grotere groep gasten hebt maar ook als je met minder personen bent. Ideaal voor een kerstdiner.

Bietjescarpaccio 1

Bietjescarpaccio 3

 

Carpaccio van rode biet

 

 

Ingrediënten

Voor de dressing:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze carpaccio van rode biet

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Schaaf mooie plakjes van de bietjes. Hiervoor kun je een mandoline gebruiken, maar met een kaasschaaf lukt het ook.
2
Stap 2
Rooster het amandelschaafsel in en koekenpan. Houd het in de gaten zodat de amandelen niet verbranden.
3
Stap 3
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
4
Stap 4
Leg de plakjes rode biet in een cirkel op de borden. Gebruik de mooiste plakjes aan de buitenkant, deze liggen het meest in het zicht.
5
Stap 5
Vul de cirkel op met de overige plakjes rode biet.
6
Stap 6
Plaats in het midden een pluk rucola melange. Verdeel hieromheen de verkruimelde geitenkaas, muntblaadjes en het amandelschaafsel.
7
Stap 7
Druppel de dressing hierover heen. Zorg ervoor dat je de dressing ook over de rucola melange druppelt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Pizza met pistachepesto en ricotta
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

14 reacties

Lydia

Ziet er heel feestelijk uit. Eén familielid lust echter helemaal geen enkele kaassoort. Heb jij een idee waardoor ik de geitenkaas zou kunnen vervangen?

Laat een bericht achter

Gabrielle Sparreboom

Heerlijk hé de bietencarpaccio! Ik heb een recept met walnoten en gemarineerde geitenkaas! Doet het altijd erg goed bij onze gasten!

Laat een bericht achter

lies bressers

hallo brenda,vorige week een carpatio van bietjes ergens geeten en dan met een tartaartje van makreel mouse heerlijk was dit,heb jij soms een recept om makreel mouse te maken? groet lies

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dit recept lijkt op een makreelmousse: https://brendakookt.nl/2013/05/07/torentje-van-tomaat-en-makreel/ Door de makreel kun je bijvoorbeeld wat yoghurt of crème fraîche mengen.

Jeanne

Hoi Ine, Hier in Almere verkoopt de lidl vacuum verpakte bietjes. Misschien is er bij jou een lidl in de buurt?

Laat een bericht achter

Ina

Lief van je om me te willen helpen, Jeanne, maar ik zit in Canada... geen lidl (gekke naam!) hier. :( Maar ik zal wel een potje kunnen vinden, hoop ik.

Jeanne

Met chioggia krijg je ook een leuk kleureffect...

Laat een bericht achter

Laura

Leuk idee, ik ga je bietencarpaccio onthouden. Dank je :)

Laat een bericht achter

Jeanne

Heb je rauwe of gekookte biet gebruikt? T ziet er grandioos en smaakvol uit! Dank Hartelijke groet Jeanne

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ik ging voor het gemak en gebruikte in dit geval voorgekookte bietjes.

Ina

Wat ziet dit er feestelijk uit! Zeer toepasselijk voor Kerst. Je hebt kennelijk de bietjes niet rauw gekocht en zelf gekookt, dus komen ze uit bilk of een potje? En in een zure of zoute vloeistof (ik weet niet hoe dat heet) ingemaakt? Sorry, ik ben niet zo'n bietenmens, maar ik wil graag mijn gasten imponeren! ;)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Mijn bietjes waren vacuümverpakt

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op