Ga naar de inhoud

Cheeseburger op een stokje met spek

Gehaktballetjes doen het altijd goed op feestjes. Deze keer zijn het niet zomaar gehaktballetjes maar een mini cheeseburger op een stokje met spek. Ook ik zoek op pinterest naar hapjes als ik een feestje geef. En ineens zag ik op mijn scherm een super leuk hapje voorbij komen: een cheeseburger...
40 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Plus:

Extra benodigd: 10 prikkers

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook. Meng de ingrediënten voor de balletjes met elkaar en kneed dit goed door. Draai hier 10 gehaktballetjes van.
2
Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes hier in om en om gaar.
3
Stap 3
Verwarm een andere koekenpan op het vuur zonder boter of olie en bak hier de spek krokant. Snijd of breek de spek in stukken. Halveer de cherry tomaatjes.
4
Stap 4
Prik de aan ieder prikkertje een half tomaatje gevolgd door een stukje sla, een stukje spek, kaas en tot slot een gehaktballetje.
5
Stap 5
Serveer de hapjes direct nadat je ze aan de spiesjes hebt geregen.

Tip: Wil je de hapjes voorbereiden? Bak de gehaktballetjes aan en de spek krokant. Bewaar dit en warm het voor het serveren nog even kort op.

Cheeseburger op een stokje met spek

Cheese burger spiesjesGehaktballetjes doen het altijd goed op feestjes. Deze keer zijn het niet zomaar gehaktballetjes maar een mini cheeseburger op een stokje met spek.

Ook ik zoek op pinterest naar hapjes als ik een feestje geef. En ineens zag ik op mijn scherm een super leuk hapje voorbij komen: een cheeseburger op een stokje. Ik wist meteen dat ik dat op ons feestje ging serveren.

Zoals ik al vermoedde vlogen de spiesjes van mijn schaal, iedereen vond ze lekker. Dit hapje bevat alles van een cheeseburger in het mini, behalve het broodje. Doordat het gehaktballetje (de mini hamburger) en de spek warm aan de prikker wordt geregen gaat het kaas hiertussen een beetje smelten. Dat maakt de spiesjes nog lekkerder.

Serveer jij deze hapjes op je feestje?

Burger spiesjes

Cheeseburger op een stokje met spek

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

3 reacties

Annelies

Wat een super leuk hapje! Die ga ik zeker onthouden voor de volgende verjaardag. Ben elke verjaardag toch op zoek naar hapjes en wil niet elke verjaardag hetzelfde, al zijn er wel echt een paar succes hapjes tussen die elke verjaardag terug komen zoals jouw carpaccio hapje met rosbief

Laat een bericht achter

Birte

Ik heb zeker 4 keer moeten kijken waar die cheesecake nou was gebleven... Fout gelezen, haha. Als cheeseburger ziet het er veel beter uit.

Laat een bericht achter

Lesley-Anne

Ziet er lekker uit ? Als ik de balletjes van tevoren maak hoe warm ik ze dan het beste op zonder dat ze droog worden?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op