Ga naar de inhoud

Chickenwings met honing en ketjap – borrelhapje

Een stukje vlees doet het altijd goed bij een hapjesbuffet of als borrelhapje. Kip aan een botje, zoals de chickenwing is hiervoor zeer geschikt, het eet lekker weg. Nu is het extra leuk om iets extra’s te doen met de smaak. Deze chickenwings met honing en ketjap doen het heel...
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Chickenwings met honing en ketjap – borrelhapje

Een stukje vlees doet het altijd goed bij een hapjesbuffet of als borrelhapje. Kip aan een botje, zoals de chickenwing is hiervoor zeer geschikt, het eet lekker weg. Nu is het extra leuk om iets extra’s te doen met de smaak. Deze chickenwings met honing en ketjap doen het heel goed op feestjes.

Chickenwings met honing en ketjap

Deze chickenwings met honing en ketjap maakte ik eerder tijdens een kookdemo bij de Bijenkorf voor ATAG. Ook hier vielen het kiphapje in de smaak, sommigen vonden ze zo lekker dat ze stiekem twee keer langskwamen. Uiteraard had ik dat door 😉

De kip heb ik eerst gegaard in de stoomoven, hierdoor wordt het vlees heel mooi zacht en mals. Als je geen stoomoven hebt kun je een gewone oven gebruiken. Pas daarna besmeer ik de kip met de lak van honing en ketjap met knoflook en een beetje citroensap. En daarna bak ik het nog even lekker aan in een pan. Waardoor de kip nog even mooi kleurt, en de smaken in de kip trekken.

Bij deze chickenwings lik je je vingers af, zo lekker!

Ben je op zoek naar een ander lekker recept met kip? Deze hele kip uit de oven (met citroen, tijm en rozemarijn) is ideaal als grote maaltijd. Maar ook deze kipfilet gevuld met brie en spek is een topper.

Chickenwings met honing en ketjap

Chickenwings met honing en ketjap

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chickenwings met honing en ketjap – borrelhapje

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de stoomoven voor op 100 graden en verwarm de chickenwings hier 20 minuten in (neem 25 minuten als je drumsticks gebruikt).
2
Stap 2
Gebruik je geen stoomoven? Bak de kip dan 15 minuten (of 20 minuten bij drumsticks) op 180 graden in de oven.
3
Stap 3
Roer in een pannetje de honing met ketjap, citroensap, een geperst teentje knoflook en vijfkruidenpoeder door elkaar. Breng dit op het fornuis aan de kook en laat het hierna op zacht vuur 5 minuten pruttelen.
4
Stap 4
Verwarm een koekenpan op het vuur en besmeer met een beetje olijfolie. Smeer de gare kip in met de honing en ketjap lak. Bak dit in de pan om en om aan, en smeer de kip tussentijds nog een keer in.
5
Stap 5
Bestrooi de chickenwings voor het serveren met sesamzaadjes en garneer met een ringetje lente ui.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto met gehaktballetjes
Hartige banketletter - pizzaletter
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op