Ga naar de inhoud

Kip gevuld met brie, spek en pesto

Aan dit ‘gerecht’ heb ik goede herinneringen, maar ook minder goede. Kip gevuld met brie. (en pesto en omwikkeld in spek) Toen ik (bijna 11 jaar geleden) voor het eerst met Joost uiteten ging bestelde ik dit. Kip gevuld met brie. Het etentje was top (niet voor niets zijn we...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kip in de lengte door en besmeer dit met een beetje van de pesto. Beleg de kip met brie en vouw hem hierna weer dicht. Omwikkel de gevulde kipfilet met ontbijtspek.
2
Stap 2
Verwarm olie of boter ineen koekenpan en bak de gevulde kipfilet hierin rondom aan. Tot het spek goudbruin en krokant is, de kipfilet gaar en de brie gesmolten is.
3
Stap 3
Serveer de kipfilet direct uit de pan.

Kip gevuld met brie, spek en pesto

Aan dit ‘gerecht’ heb ik goede herinneringen, maar ook minder goede. Kip gevuld met brie. (en pesto en omwikkeld in spek)

Toen ik (bijna 11 jaar geleden) voor het eerst met Joost uiteten ging bestelde ik dit. Kip gevuld met brie. Het etentje was top (niet voor niets zijn we nog samen ;)) maar het kippetje was me wel een beetje te machtig. Het was zo veel (en ik was natuurlijk een beetje zenuwachtig) dat ik meer dan de helft niet op kreeg.

Kip gevuld met brie

Toch maak ik zo nu en dan nog stukje kip gevuld met brie. Het is gewoon té lekker. Mijn advies: maak de porties niet te groot. Want de spek, die het juist extra lekker maakt zorg er samen met de brie voor dat het een machtig gerechtje is.

Gevulde kip met brie en spek

Gevulde kip met brie en spek

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook
Limoncello tiramisu

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op