Chili cheese fries
Officieel houdt ik niet van patat met saus er op. Maar voor Chili Cheese Fries maak ik een uitzondering. Ribbbelpatat als basis met een lekker chilimengsel met gehakt erover. En natuurlijk mag de kaas bij dit gerecht niet ontbreken. Extra lekker wanneer je deze nog even laat smelten. Chili cheese...Chili cheese fries
Bewaren
Officieel houdt ik niet van patat met saus er op. Maar voor Chili Cheese Fries maak ik een uitzondering. Ribbbelpatat als basis met een lekker chilimengsel met gehakt erover. En natuurlijk mag de kaas bij dit gerecht niet ontbreken. Extra lekker wanneer je deze nog even laat smelten.
Chili cheese fries
Een patatje mayo is op zijn tijd heerlijk. Maar het is wel altijd hetzelfde. Daarom werd het tijd voor iets anders, het werd Chili Cheese Fries.
Een kruidig tomatenmengsel met gehakt en chilikruiden. Extra leuk om per porties in een bord te serveren. Eventueel kun je het bord nog even in de oven zetten zodat de kaas lekker smelt. Comfort food to the max, met bord op schoot op de bank. Van mij mag dat met dit lekkere recept hoor!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chili cheese fries
Stap 1
Verwarm een hapjespan met olie. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij als de ui glazig ziet en bak dit rul. Doe de ringen paprika, jalepano en laurier erbij. Plus de kruiden. Roer door en bak dit 5 minuten mee.Stap 2
Doe de tomatenblokjes erbij, breng aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Verwijder hierna het laurierblad.Stap 3
Bak de patat knapperig in oven, Airfryer of frituurpan.Stap 4
Verdeel de patat over de borden of een grote schaal. Beleg dit met het chilimengsel. Besprenkel met kaas en garneer eventueel met ringen paprika, rode ui en extra jalepeno’sStap 5
Zet het bord eventueel nog even in de magnetron of oven om de kaas te laten smelten.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chili cheese fries
Stap 1
Verwarm een hapjespan met olie. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij als de ui glazig ziet en bak dit rul. Doe de ringen paprika, jalepano en laurier erbij. Plus de kruiden. Roer door en bak dit 5 minuten mee.Stap 2
Doe de tomatenblokjes erbij, breng aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen. Verwijder hierna het laurierblad.Stap 3
Bak de patat knapperig in oven, Airfryer of frituurpan.Stap 4
Verdeel de patat over de borden of een grote schaal. Beleg dit met het chilimengsel. Besprenkel met kaas en garneer eventueel met ringen paprika, rode ui en extra jalepeno’sStap 5
Zet het bord eventueel nog even in de magnetron of oven om de kaas te laten smelten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.