Chocolate chip cookies met witte chocolade en aardbei
Bewaren
Chocolate chip cookies, ik ben er gek op! De lekkerste zijn die die nog chewy zijn in het midden en knapperig aan de buitenkant. Je kunt me er nog net niet wakker voor maken. Meestal vul ik deze cookies op traditionele wijze: met pure chocola of melkchocola. Maar voor deze variant koos ik een zomerser vulling. Ik maakte er chocolate chip cookies van met witte chocolade en aardbei.
Chocolate chip cookies zijn zo’n beetje de meest simpele (en wat mij betreft lekkerste) koeken die je zelf kunt bakken. Koekjes met chocolade zijn wat mij betreft eigenlijk altijd goed, ik ben er echt gek op. Ik houd niet van snoep, maar geef mij chocoladekoekjes en ze zijn weg voor je het weet.
Er staan hier op Brenda Kookt al diverse recepten van chocolade chip cookies, en variaties hierop:
- Chocolate chip cookies met karamel
- Chocolate chip cookies met pindakaas
- Red velvet cookies
- Chocolate chip cake
- Bananenbrood muffins met chocolate chips
- Sinterklaaskoeken met chocolade
Het fijne aan chocolade chip cookies is dat je het deeg kneed, je hier balletjes van maak en deze in de oven als vanzelf vormen tot mooie ronde koekjes. En zijn ze niet perfect rond, dat is niet erg dan noemen we ze gewoon rustiek 😉
Chocolate chip cookies met witte chocolade en aardbei
Deze keer gaan we voor een zomerse en meer lichte variant op de klassieke (altijd-goed) chocolade chip cookies. Met witte chocolade en aardbei.
Hiervoor gebruiken we gevriesdroogde aardbeien. Deze zijn licht zurig en daarmee een goede tegenhanger van de zoete, witte chocola en alle andere zoete ingrediënten in deze chocolate chip cookies. Ze zorgen ervoor dat deze cookies niet té zoet worden. Ideaal dus!
Kun je geen gevriesdroogde aardbeien vinden in de supermarkt? Ga dan voor gedroogde cranberries, die hebben net als gevriesdroogde aardbeien een lichtzure smaak.
Deze Chocolate Chip Cookies met witte chocolade en aardbei zijn door meerdere van mijn buren getest en goed bevonden. Ik heb namelijk een buurtapp waarin ik met regelmaat eten dat ik heb gekookt aanbied. Ik kan niet alles opeten, dan word ik tonnetje rond. En over deze koeken, die ik enige tijd geleden alweer aanbood, word ik nog steeds op straat aangesproken. Ik hoop dat jullie er net zo enthousiast over zijn als mijn buurtgenoten!
Ingrediënten
Extra benodigd
- uitsteekring of glas met diameter van 6-8 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met witte chocolade en aardbei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de chocolade klein en doe hetzelfde met de gevriesdroogde aardbeien.Stap 3
Meng in een kom de bloem met de baking soda en het zout. Meng in een andere kom met de keukenmachine de boter en de suikers tot een zachte mix. Voeg dan het vanille-extract en de eieren 1 voor 1 toe. Mix totdat de eieren helemaal zijn opgenomen.Stap 4
Schep vervolgens de bloemmix door de botermix en mix kort door. Niet te lang!Stap 5
Meng als laatste de chocola en de aardbeien door het beslag met een pollepel.Stap 6
Bebloem je aanrecht met een klein beetje bloem en rol het beslag hierover uit totdat het ongeveer 1 centimeter dik is.Stap 7
Gebruik de uitsteekring of het glas om de chocolate chip cookies uit het beslag te steken. Leg ze vervolgens ruim uit elkaar op de bakplaat (je zult waarschijnlijk de koekjes in batches moeten bakken in de oven). Ik deed 6 koeken per bakplaat.Stap 8
Bak de chocolate chip cookies in 12 – 15 minuten in de oven. Laat ze dan kort afkoelen op een rek.- Zijn de gevriesdroogde producten niet te vinden? Vervang dit dan door 25 gram kleingesneden gedroogde cranberries.
Ingrediënten
Extra benodigd
- uitsteekring of glas met diameter van 6-8 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chocolate chip cookies met witte chocolade en aardbei
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de chocolade klein en doe hetzelfde met de gevriesdroogde aardbeien.Stap 3
Meng in een kom de bloem met de baking soda en het zout. Meng in een andere kom met de keukenmachine de boter en de suikers tot een zachte mix. Voeg dan het vanille-extract en de eieren 1 voor 1 toe. Mix totdat de eieren helemaal zijn opgenomen.Stap 4
Schep vervolgens de bloemmix door de botermix en mix kort door. Niet te lang!Stap 5
Meng als laatste de chocola en de aardbeien door het beslag met een pollepel.Stap 6
Bebloem je aanrecht met een klein beetje bloem en rol het beslag hierover uit totdat het ongeveer 1 centimeter dik is.Stap 7
Gebruik de uitsteekring of het glas om de chocolate chip cookies uit het beslag te steken. Leg ze vervolgens ruim uit elkaar op de bakplaat (je zult waarschijnlijk de koekjes in batches moeten bakken in de oven). Ik deed 6 koeken per bakplaat.Stap 8
Bak de chocolate chip cookies in 12 – 15 minuten in de oven. Laat ze dan kort afkoelen op een rek.- Zijn de gevriesdroogde producten niet te vinden? Vervang dit dan door 25 gram kleingesneden gedroogde cranberries.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.