Ga naar de inhoud

Chocolate chip haverkoeken

Chocolate chip cookies, maar dan met een gezondere twist. Haverkoeken met chocolade. Chocolate chip haverkoeken
25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Chocolate chip haverkoeken

Chocolate chip haverkoeken

Chocolate chip cookies, maar dan met een gezondere twist. Haverkoeken met chocolade. Chocolate chip haverkoeken. Zo lekker!

Dit recept vind je terug in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Samen met vier andere recepten die je instant gelukkig maken.

Chocolate chip haverkoeken

Koken en Genieten Magazine

In dit derde nummer van 2024 gaan we in Koken & Genieten voor ‘Lekker Homemade’. Want zelfgemaakt is toch het aller lekkerste?

In mijn rubriek deel ik homemade klassiekers , zoals foeyonghai, pasta met rode saus en de chocolate chip haverkoeken. Alles vers gemaakt, zonder kant-en-klare verpakkingen.

Scroll naar beneden voor het recept van de chocolate chip haverkoeken.

Koken & Genieten magazine #3 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie. 

Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine breng ik dit jaar 4x een editie van mijn eigen Brenda Kookt Magazine uit. Zo tof! Ieder magazine staat een ander thema centraal.

De pre-order voor de eerste editie is gestart. Hierin vind je recepten voor een heerlijk voorjaar. Het magazine verschijnt 12 maart 2024. Bestel nu in de pre-order (dit kan tot en met zondag 3 maart) dan heb je hem als eerste in huis, én betaal je geen verzendkosten. Klik hier voor meer informatie over Brenda Kookt Magazine.

Chocolate chip haverkoeken

Chocolate chip haverkoeken

Koekjes bakken, ik ben er gek op! Want een zelfgebakken koekjes is toch veel lekkerder dan een koekje uit een pakje?

Het is ook heel erg fijn dat het bakken van koekjes vaak niet zo lang duurt, en dat is ook bij deze chocolate chip haverkoeken het geval.

In dit geval ben ik gegaan voor een combinatie van chocolate chip cookies en het toevoegen van havermout. De bloem of het meel dat we gebruiken vervang ik in dit koekjesrecept door havermout. Dat maakt de koeken gezonder en voedzamer.

Voor de chocolate chip haverkoeken malen we de helft van de havermout dat we gebruiken fijn. Zo ontstaat havermeel. Dit mengen we met de vlokken havermout, kaneel, bakpoeder, suiker, zout, eieren en boter.

Hiervan rol je balletjes welke je over de bakplaat bekleed met bakpapier verdeeld. Zorg voor voldoende ruimte tussen de balletjes. Tijdens het bakken zullen de koeken nog wat uitlopen.

Laat de chocolate chip haverkoeken na het bakken even afkoelen, ze worden dan ook harder en knapperig.

Bewaar de chocolade chip haverkoeken in een afgesloten koektrommel, zo kun je ze 3-4 dagen bewaren.

Ingrediënten

koeken
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze chocolate chip haverkoeken

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Maal de helft van de havermout fijn zodat havermeel ontstaat. Meng dit met de vlokken havermout, kaneel, bakpoeder, suiker, zout, eieren en boter.
3
Stap 3

Mix dit door elkaar tot een mooi deeg. Doe de chocolade erbij en meng dit door.

4
Stap 4

Rol met je handen balletjes van het deeg en verdeel dit over de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen het deeg i.v.m. het rijzen.

5
Stap 5
Bak de koekjes 25 minuten op 180 graden in de oven.
6
Stap 6

Laat de koekjes even afkoelen (en dan worden ze ook harder en knapperig) voordat je een hap neemt.

het is ook lekker om (75 gram) grof gehakte noten aan het deeg van de havermoutkoeken toe te voegen

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Monique

Moeten de balletjes plat gedrukt worden?. Bij mij bleven het balletjes in de oven😊

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Nee, als het goed is niet. Tijdens het bakken lopen ze uit tot platte koekjes.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op