Ga naar de inhoud

Christmas crack

Lekker zoet kersthapje. Simpel om te maken, en zo lekker. Met chocolade, toast en karamel. Christmas crack valt bij jong en oud in de smaak.

2 uur Bereidingstijd
Delen op
Christmas crack

Christmas crack

Yes, een lekker kerstsnack. Christmas crack. Simpel om te maken, en zo lekker. Met chocolade, toast en karamel. Een hele lekkere zoete snack. Dat is weer eens wat anders dan een recept voor het kerstdiner.

Christmas crack

Zoete Zooi.

Een recept dat ik altijd al eens wilde maken. Christmas Crack. Dit is een lekkernij wat zoet en zoute smaken combineert. Zoute crackers met karamel en chocolade. Afgetopt met sprinkels. Simpel om te maken, en zo lekker.

Bij de boekpresentatie van het heerlijke bakboek Zoete Zooi. van Eefsfood snoepte ik van de Christmas Crack en toen wist ik: dit is het eerste recept uit het boek dat ik ga maken. En dat gebeurde, scroll naar beneden voor het recept van Eef waarmee ik aan de slag ging.

Eefje is de koningin van de bakrecepten. In ZOETE ZOOI. deelt ze haar succesrecepten. Maar liefst 80 stuks. Niet alleen de Christmas Crack is een van mijn favorieten ook de chocoladetaart met pindacrème (en popcorn), Eef haar Rozemarijn-abrikoos-boterkoek en en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader als je thuis echt lekkere bakrecepten wilt maken.

Klik hier voor meer informatie over Zoete Zooi. (affiliatie linkje)

Zoete Zooi

Christmas crack

Zoals ik hierboven al zei, het is simpel om Christmas Crack te maken. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Wel wat tijd, want het moet ook even opstijven/uitharden voor je ervan kunt snoepen.

De basis van de christmas crack zijn zoute crackertjes. Deze leggen we strak tegen elkaar aan in een bakvorm bekleed met aluminiumfolie.

In een pannetje mengen we roomboter met vanillepasta met basterdsuiker. Dit breng je aan de kook en laat je even pruttelen. Dit schenken we vervolgens over de crackers. Dit bakken we wamen kort in de oven, zo’n 7 minuten. Hierna laten we het kort afkoelen voordat we er gehakte chocolade over strooien. De chocolade strijken we gelijkmatig uit, en dit maken we af met sprinkels.

Het duurt even voor we mogen proeven. De Christmas crack laten we 1,5 uur op het aanrecht afkoelen, hierna nog een uur in de koelkast. Hierna til je het uit de vorm en haalt het folie eraf. Breek of snijd de Christmas Crack in stukken.

Tip: het is superleuk om de stukken Christmas Crack in zakjes in te pakken en als cadeautje te geven.

Christmas crack

Ingrediënten

stukken

Extra benodigd

  • vierkante bakvorm of ovenschaal van 24x24 cm
  • extra stevig aluminiumfolie
  • steelpan met dikke bodem
  • klein paletmes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze christmas crack

Bereiding: 2 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 180 graden hetelucht. Bekleed de bakvorm met stevig aluminiumfolie, met de glimmende kant naar boven, en bestrijk met wat zonnebloemolie.
2
Stap 2
Breek de crackertjes door de helft en leg ze strak in de vorm.
3
Stap 3
Meng de roomboter, vanillepasta en lichtbruine en donkerbruine basterdsuiker in een steelpan. Zet op middelhoog vuur en breng aan de kook. Roer zeer regelmatig. Eenmaal aan de kook laat je het 1 ½ minuut pruttelen. Blijf geregeld roeren. Schenk de karamel over de crackers en strijk met een klein paletmes glad.
4
Stap 4
Bak 7-8 minuten in de oven. Haal eruit en laat 4 minuten afkoelen. Strooi de chocolade erop en laat nog 5 minuten staan. Strijk, als de chocolade gesmolten is, gelijkmatig uit met het paletmes. Nu is het moment om eventueel te decoreren met passende sprinkels.
5
Stap 5
Laat de Christmas crack 1,5 uur op het aanrecht verder afkoelen en zet dag nog een uur in de koelkast.
6
Stap 6
Til de Christmas crack uit de vorm en haal het folie eraf. Breek of snijd het hierna in stukken.

Je wilt het zo lang mogelijk knapperig houden, verpakt het daarom luchtdicht en bewaar het buiten de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChoutaart met witte chocolade en stoofpeertjes
Christmas crack
Kerst gehaktbrood met cranberry en salie
Bruschetta met ui, champignons en truffel

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op