Ga naar de inhoud

Courgette met pesto, broccoli en zalm

Vandaag gaan we voor groene groenten, met vis. Courgette met pesto, broccoli en zalm. 4 top ingrediënten die samen nóg lekkerder zijn. Zo na alle feestdagen is het weer tijd voor makkelijke maaltijden. De maaltijden die ik het liefst bereid. Een vers maaltje met toegankelijke ingrediënten dat binnen een half...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Courgette met pesto, broccoli en zalm

Vandaag gaan we voor groene groenten, met vis. Courgette met pesto, broccoli en zalm. 4 top ingrediënten die samen nóg lekkerder zijn.

Zo na alle feestdagen is het weer tijd voor makkelijke maaltijden. De maaltijden die ik het liefst bereid. Een vers maaltje met toegankelijke ingrediënten dat binnen een half uur op tafel staat. Dit is er weer eentje.

Courgette met pesto, broccoli en zalm

Courgette met pesto, broccoli en zalm

En deze maaltijd is ook nog eens extra gezond, want ik heb extra veel groente toegevoegd.

Eigenlijk is dit een courghetti-gerecht, waarbij ik spaghetti maak van de courgette. Dit gerecht is hierdoor koolhydraatarm. Zo na de feestdagen, waarbij je vaak toch iets zwaarder en meer eet, leek dat me wel fijn. Voeg je liever wel pasta toe, dan kan dat ook.

Courgette met pesto, broccoli en zalm

Courgette met pesto, broccoli en zalm

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze courgette met pesto, broccoli en zalm

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Schaaf de courgettes in spaghetti-linten.
2
Stap 2
Kook de broccoliroosjes voor en kook eventueel de pasta.
3
Stap 3
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
4
Stap 4
Breng de zalm op smaak met zout, peper en citroensap. Bak de zalm in olijfolie aan beide kanten aan. Doe hierna de courgette in de pan en bak de linten 5 minuutjes mee.
5
Stap 5
Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar. Voeg de groene pesto toe en verwarm dit even mee. Roer hierna de voorgekookte broccoliroosjes (en eventueel de pasta) door het mengsel.
6
Stap 6
Verdeel het courgette-broccolimengsel over de borden en maak de borden af met geroosterde pijnboompitjes en grof geraspte Parmezaan.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Elke

Vanavond gegeten. Heerlijk en super makkelijk! Ik heb courgetti uit de supermarkt gebruikt (eerste x). Ook mijn kinderen van 4 en 1,5 vonden het heerlijk!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat super leuk om te horen Elke

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op