Ga naar de inhoud

Courgettequiche met pesto

Een simpele quiche, ideaal om restjes uit de koelkast mee op te maken. Courgettequiche met pesto.
20 minuten Voorbereidingstijd
35 minuten Bereidingstijd
Delen op
Courgettequiche met pesto

Courgettequiche met pesto

Een heerlijke quiche die je kunt gebruiken als basisrecept om restjes in te verwerken. Courgettequiche met pesto en champignons. Een lekkere vegetarische quiche die je binnen no time op tafel zet. Lekker als makkelijke maaltijd of lunch.

Tip: restjes quiche kun je ook heel goed bewaren en later(koud of warm) opeten.

Courgettequiche met pesto

Koken met restjes

Deze courgettequiche met pesto had ik mee naar de uitzending van June bij RadioNH. Thema van de uitzending was besparen en restjeskoken. Hoe maak je een goedkopere maaltijd klaar? Welke trucjes zijn er? Helaas is dit op dit moment voor velen van ons aan de orde van de dag. Alles wordt duurder. Niet alleen stroom en gas maar ook de boodschappen.

Wat ik ideaal vind zijn restjes dagen. Één (of twee) dagen in de week waarvoor ik geen boodschappen bestel en kookt met producten die ik al in huis heb. Restjes uit de koelkast of vriezer bijvoorbeeld. Een soep of quiche is hier perfect voor. Je kunt hier heel eenvoudig meerdere restjes in verwerken. Restjes vlees/vis, groenten en kaas bijvoorbeeld.

En heb je geen hartige taartdeeg in huis? Gebruik dan bladerdeeg, of laat het deeg achterwege. Dan maak je een eischotel met groenten (dat kan ook in een ovenschotel) en is ook heel erg lekker.

Courgettequiche met pesto

Courgettequiche met pesto

Een courgettequiche met pesto en champignons dus. Maar je kunt dit recept dus ook als basis gebruiken en andere groenten toevoegen om restjes uit de koelkast op te maken.

Het is zo simpel om een lekkere quiche als deze te maken. De basis is het quichedeeg, deze kun je tegenwoordig in de supermarkt ook op rol kopen. Het beslag is een basis van ei met een beetje melk, zout en peper. En daar voeg je de smaakmakers en ingrediënten aan toe. Een combinatie van groenten met vlees of vis en kruiden met kaas.

In dit geval heb ik blokjes gebakken courgette en gebakken champignons toegevoegd aan de quiche. Samen met groene pesto en geraspte (oude) kaas. Een heerlijke combinatie die bij velen in de smaak zal vallen. Bak de quiche 30 tot 40 minuten in de oven tot het deeg gaar is en het eibeslag gestold. Laat de quiche kort afkoelen voor je hem aansnijdt.

Een paar tips:

  • De courgettequiche kun je zowel koud als warm eten. Restjes zijn de volgende dag ook lekker als lunch!
  • Het is ook lekker om pijnboompitjes toe te voegen aan deze quiche met pesto. Maar dat is niet bepaald een budgetingrediënt, daarom heb ik het in dit geval achterweg gelaten.
  • Ms je in deze courgettequiche vlees of vis? Je kunt dan eventueel de champignons achterwege laten en gerookte kipreepjes of snippers gerookte zalm toevoegen aan het beslag.

Heb je de smaak te pakken en wil je vaker met een quicherecept aan de slag? Op deze pagina vind je alle quiches van de website bij elkaar. Er zit vast genoeg lekkers voor je tussen!

Courgettequiche met pesto

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • quichevorm met diameter van 22 cm
Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze courgettequiche met pesto

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de quichevorm in.
2
Stap 2
Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
3
Stap 3
Bak in een koekenpan met olie de champignons en courgette aan.
4
Stap 4
Meng in een kom de gebakken courgette en champignons samen met de groene pesto.
5
Stap 5
Roer in een grote kom de eieren met de melk los. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gedroogde basilicum toe. Plus geraspte kaas.
6
Stap 6
Verdeel het beslag over de vorm en verdeel hierover de courgette en champignons.
7
Stap 7
Bak de quiche 30-35 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Bekijk ook andere recepten
Orzo in tomatensaus met gehaktballetjes
Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade
Sinterklaastiramisu met mandarijncurd
Traybake van zoete aardappel met knoflookolie en Parmezaan

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op