Drip cake met chocolade topping
Bewaren
Gister maakte ik deze drip cake met chocolade topping voor de verjaardag van Joost. Ik was van plan het artikel pas eind november, met mijn eigen verjaardag, te publiceren. Maar omdat hij zo goed gelukt is, en er zo lekker uit ziet kan ik niet langer wachten.
Op instagram zie ik bij de dames van Life of pie en ook bij Justine Biesot de mooiste drip layer cakes voorbij komen. Dit zijn hoge taartjes met een strakke zijkant, spiegel van ganache die langs de zijkant druipt en bovenop (liefst veel) versiering van snoep, chocolade, macarons, alles wat je maar kunt bedenken. Zo’n taart wilde ik ook!
En omdat Joost vandaag jarig is besloot ik het eens te proberen, zo’n drip cake maken. Lekker over the top. In zo’n taart wil je toch direct je tanden zetten?
Het viel me ontzettend mee om deze taart te maken. Met marsepein en fondant ben ik geen held, maar dit ging eigenlijk prima. Al kun je wel zien dat ik een beginneling ben op dit gebied. Hij is niet zo strak, maar dat vind ik oké. Ik ben er trots op. Nu hopen dat de visite er vandaag van zal smullen.
Ik heb voor de makkelijke weg gekozen door een mix voor biscuit te gebruiken en ook voor de botercrème heb ik een mix gebruikt. Deze heb ik deels groen gekleurd om de taart nog net even mooier te maken. Tip voor de volgende keer: mix de botercrème langer zodat er echt geen klontjes meer in zitten (beginnersfoutje). De taart bestaat uit 4 lagen die ik gemaakt heb van 2 biscuitbodems. En voor die twee biscuitbodems heb je dus echt niet per se 2 dezelfde bakvormen nodig. Ik heb de bodems gewoon achter elkaar gebakken. Tip: doe dit de avond van te voren. Dit scheelt je op de dag dat je de taart gaat maken veel tijd en zo is het biscuit ook goed afgekoeld voor je er mee aan de slag gaat.
Ingrediënten
Voor de chocoladeganache
Voor de versiering
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze drip cake met chocolade topping
Stap 1
Zorg er voor dat de biscuitbodems volledig zijn afgekoeld. Snijd de bovenkanten van de biscuitbodems recht af en snijd de bodems horizontaal door.Stap 2
Besmeer twee delen met aardbeienjam en een deel met 150 gram witte botercrème. Leg de met botercrème besmeerde bodem op een bodem met aardbeienjam en leg daarboven ook eentje met aardbeienjam. En leg daarbovenop de bodem die nog niet besmeerd is. Snijd de bodems bij als de taart niet mooi rond is.Stap 3
Breng de overige botercrème op kleur door er een drupje groene kleurstof goed door te roeren.Stap 4
Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laag botercrème. Probeer deze laag niet te dik te maken. Met een deegschraper of dergelijke kun je de botercrème mooi gelijk smeren.Stap 5
Bereid de ganache door slagrom te verwarmen en de gehakte chocolade erdoor te roeren.Stap 6
Giet 1/2 van de ganache over de bovenkant van de taart en verdeel dit met de onderkant van een lepel zodat het net over de randen loopt. Voeg eventueel extra ganache toe om de complete bovenkant te bedekken. Giet of lepel het overige ganache in een spuitflesje en spuit hiermee de druppels die langs de rand vallen.Stap 7
Verdeel vervolgens direct de chocolade over de taart zodat dit straks vastplakt aan de ganache. Snijd de Mars doormidden en prik deze een beetje in de taart. Zet de kinderbueno ook rechtop en verdeel een aantal M&M's en Maltezers over de taart.Stap 8
Het is ook mogelijk om de zijkant van de taart te bedekken met het snoep. Tip: de M&M's smelten niet in je hand, maar wel op de boterscreme. Deze kun je het beste vlak voor het serveren op de taart plakken. Op de ganache heb je hier geen last van met de M&M's.Bewaar de taart in de koelkast.
Ingrediënten
Voor de chocoladeganache
Voor de versiering
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze drip cake met chocolade topping
Stap 1
Zorg er voor dat de biscuitbodems volledig zijn afgekoeld. Snijd de bovenkanten van de biscuitbodems recht af en snijd de bodems horizontaal door.Stap 2
Besmeer twee delen met aardbeienjam en een deel met 150 gram witte botercrème. Leg de met botercrème besmeerde bodem op een bodem met aardbeienjam en leg daarboven ook eentje met aardbeienjam. En leg daarbovenop de bodem die nog niet besmeerd is. Snijd de bodems bij als de taart niet mooi rond is.Stap 3
Breng de overige botercrème op kleur door er een drupje groene kleurstof goed door te roeren.Stap 4
Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laag botercrème. Probeer deze laag niet te dik te maken. Met een deegschraper of dergelijke kun je de botercrème mooi gelijk smeren.Stap 5
Bereid de ganache door slagrom te verwarmen en de gehakte chocolade erdoor te roeren.Stap 6
Giet 1/2 van de ganache over de bovenkant van de taart en verdeel dit met de onderkant van een lepel zodat het net over de randen loopt. Voeg eventueel extra ganache toe om de complete bovenkant te bedekken. Giet of lepel het overige ganache in een spuitflesje en spuit hiermee de druppels die langs de rand vallen.Stap 7
Verdeel vervolgens direct de chocolade over de taart zodat dit straks vastplakt aan de ganache. Snijd de Mars doormidden en prik deze een beetje in de taart. Zet de kinderbueno ook rechtop en verdeel een aantal M&M's en Maltezers over de taart.Stap 8
Het is ook mogelijk om de zijkant van de taart te bedekken met het snoep. Tip: de M&M's smelten niet in je hand, maar wel op de boterscreme. Deze kun je het beste vlak voor het serveren op de taart plakken. Op de ganache heb je hier geen last van met de M&M's.Bewaar de taart in de koelkast.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.