Eierpannenkoeken (basisbeslag)
Bewaren
Een recept voor het basisbeslag voor pannenkoeken staat al op het blog. Het recept voor de pannenkoeken met kaneel en geraspte appel maak ik zo’n beetje iedere keer als we pannenkoeken eten. Afgelopen vakantie aten we op de camping bij het pannenkoekenhuis en hier waren de pannenkoeken zo lekker luchtig dat ik ze thuis ook zo wilde maken. Bij deze deel ik het recept voor luchtige eierpannenkoeken. Een lekker basisrecept.
Persoonlijk houd ik van dunne pannenkoeken, niet van die dikke deegballen. Maar als je luchtige pannenkoeken wilt bakken van dit beslag kun je je pannenkoeken het beste iets dikker maken, dus niet flinterdun. Hierdoor worden de pannenkoeken van binnen lekker zacht en luchtig.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eierpannenkoeken (basisbeslag)
Stap 1
Meng de bloem met het zout en mix of klop de helft van de melk er door.
Stap 2
Klop de eieren in een andere kom luchtig. Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop dit door elkaar. Voeg tot slot de overige melk erbij en klop dit nog even door zodat alles goed gemengd is.
Stap 3
Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.Stap 4
Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eierpannenkoeken (basisbeslag)
Stap 1
Meng de bloem met het zout en mix of klop de helft van de melk er door.
Stap 2
Klop de eieren in een andere kom luchtig. Voeg de eieren toe aan het mengsel en klop dit door elkaar. Voeg tot slot de overige melk erbij en klop dit nog even door zodat alles goed gemengd is.
Stap 3
Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.Stap 4
Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
8 reacties
Joyce
Heerlijk en supermakkelijk recept!
Joyce
Heerlijk recept!
Maricella
Lijkt me heerlijk! Enige vraag, wat voor bloem gebruik je? Zelfrijzend bakmeel of gewoon bloem?
Bako
Gewoon Met zakje vanillesuiker en/of kaneel. Om te smullen
Theja van Marken
mijn lekkerste pannenkoek is met suiker en citroen, ook prima koud mee te nemen voor de lunch
Demi | DE KOOKFABRIEK
Lekker! Pannenkoeken, altijd goed!
Jonna@Burgertrutjes
Wij zijn gek op pannenkoeken! Vlak bij ons huis zit een pannenkoekenrestaurant, hier gaan we vaak eten. Met dit recept kan ik zelf wat lekkers op tafel zetten.
Demi
Pannenkoeken zijn altijd een goed idee, deze luchtige variant lijkt me ook érg lekker!