Eiersalade (met of zonder zalm)

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inEiersalade (met of zonder zalm)
Bewaren
Het is nog steeds paasweek op Brenda Kookt. Vandaag gaan we voor een klassieker. Pasen en eieren kunnen natuurlijk niet zonder elkaar. Daarom pak ik deze kans om eindelijk mijn eiersalade recept te delen. Want een schaaltje eiersalade op tafel is altijd goed toch?
Persoonlijk vind ik het lekker om er geen standaard eiersalade van te maken maar hem een beetje op te pimpen. In dit geval ga ik voor gerookte zalm. Maar je kunt ook andere variaties maken. Een paar tips: tomaat of olijven met feta. Je kunt de eiersalade ook een beetje extra pit geven door chilipepers toe te voegen.
Snel door naar het recept, en ga er vooral lekker mee variëren. Eiersalade komt namelijk niet alleen met Pasen van pas, maar kan altijd. Lekker op een broodje of cracker tijdens de lunch of op een toastje bij een feestje.
Eiersalade recept (met of zonder zalm)
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Ingrediënten
Eventueel: verse zalm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eiersalade (met of zonder zalm)
Stap 1
Kook de eieren hard, in ongeveer 5 a 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en afkoelen.Stap 2
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de lente ui in ringen.Stap 3
Pel de eieren. Snijd ze met een eiersnijder (of mes) fijn. Meng de fijngesneden eieren met mayonaise, mosterd, citroensap en ketjap. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en meng ook de bieslook, peterselie en lente ui door het mengsel. Roer goed door.Stap 4
Snijd de zalm in stukjes en roer dit tot slot door de eiersalade.Ingrediënten
Eventueel: verse zalm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eiersalade (met of zonder zalm)
Stap 1
Kook de eieren hard, in ongeveer 5 a 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en afkoelen.Stap 2
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de lente ui in ringen.Stap 3
Pel de eieren. Snijd ze met een eiersnijder (of mes) fijn. Meng de fijngesneden eieren met mayonaise, mosterd, citroensap en ketjap. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en meng ook de bieslook, peterselie en lente ui door het mengsel. Roer goed door.Stap 4
Snijd de zalm in stukjes en roer dit tot slot door de eiersalade.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in