Ga naar de inhoud

Eiersalade recept (met of zonder zalm)

Zelfgemaakte eiersalade met dit lekkere eiersalade recept. Heerlijk op brood of op een toastje. Extra lekker en luxe met gerookte zalm.
15 minuten Voorbereidingstijd

Eiersalade recept (met of zonder zalm)

Eiersalade maken, dat is hartstikke makkelijk! Vooral met mijn eiersalade recept. En ook nog eens heel erg lekker. Deze klassieker is niet alleen ideaal voor op een broodje of bij de brunch, maar ook heerlijk op een toastje tijdens een borrel.

Je hebt vast al eens een bakje uit de supermarkt geprobeerd, maar geloof me: eiersalade maken is zó simpel en zóveel lekkerder als je het zelf doet. Je weet precies wat erin zit, kunt zelf de smaak bepalen én variëren met ingrediënten.

In dit artikel deel ik het basisrecept voor eiersalade, én een lekkere variant met gerookte zalm.

Eiersalade recept

Zelfgemaakte eiersalade

Het is nog steeds paasweek op Brenda Kookt. Vandaag gaan we voor een klassieker. Pasen en eieren kunnen natuurlijk niet zonder elkaar. Daarom pak ik deze kans om eindelijk mijn lekkerste eiersalade recept te delen. Want een schaaltje eiersalade op tafel is altijd goed, toch?

Eiersalade recept met gerookte zalm

De basis is eenvoudig: hardgekookte eieren, mayonaise, mosterd en wat peper en zout. Maar persoonlijk vind ik het leuk (en lekker!) om er geen standaard eiersalade van te maken, maar hem nét even wat op te pimpen. Je kunt de eiersalade ook een beetje extra pit geven door chilipepers toe te voegen. Of voeg er bijvoorbeeld tomaat aan toe, of olijven en feta. En vandaag kies ik voor… gerookte zalm.

Persoonlijk vind ik het lekker om er geen standaard eiersalade van te maken maar hem een beetje op te pimpen. In dit geval ga ik voor gerookte zalm. Maar je kunt ook andere variaties maken. Een paar tips: tomaat of olijven met feta. Je kunt de eiersalade ook een beetje extra pit geven door chilipepers toe te voegen.

Deze variant is een klein beetje luxer en perfect voor een brunch of borrel. De combinatie van de romige eieren met de zoute, rokerige zalm is echt heerlijk. Snel door naar het recept, en ga er vooral lekker mee variëren. Eiersalade komt namelijk niet alleen met Pasen van pas, maar kan altijd.

Eiersalade recept, zelf maken

Hoe maak je eiersalade?

Voor deze eiersalade kook je de eieren eerst hard in ongeveer vijf à zes minuten. Laat ze daarna schrikken in koud water en even afkoelen. Ondertussen snijd je de bieslook en peterselie fijn en de lente-ui in ringetjes. Pel de eieren zodra ze zijn afgekoeld en snijd ze fijn met een eiersnijder of gewoon met een mes.

Meng de fijngesneden eieren met mayonaise, een beetje mosterd, een kneepje citroensap en een klein scheutje ketjap. Breng dit op smaak met kerriepoeder, peper en zout en voeg ook de bieslook, peterselie en lente-ui toe. Roer dit alles goed door tot een smeuïge salade ontstaat.

Wil je dit eiersalade recept nog net een beetje luxer maken? Snijd dan wat gerookte zalm in kleine stukjes en schep deze als laatste door de eiersalade.

Je kunt de salade direct serveren, maar hij wordt nog lekkerder als je ‘m even in de koelkast laat staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Eiersalade recept

Kortom: of je nu gaat voor een klassieke eiersalade of een luxe variant met gerookte zalm, deze salade is een blijvertje. Makkelijk om te maken, snel klaar, en altijd geliefd. Ideaal als je iets lekkers op tafel wilt zetten zónder gedoe.

Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.

Ingrediënten

Eventueel: verse zalm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze eiersalade recept (met of zonder zalm)

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Kook de eieren hard, in ongeveer 5 a 6 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en afkoelen.
2
Stap 2
Snijd de bieslook en peterselie fijn. Snijd de lente ui in ringen.
3
Stap 3
Pel de eieren. Snijd ze met een eiersnijder (of mes)  fijn. Meng de fijngesneden eieren met mayonaise, mosterd, citroensap en ketjap. Breng op smaak met kerrie, peper en zout en meng ook de bieslook, peterselie en lente ui door het mengsel. Roer goed door.
4
Stap 4
Snijd de zalm in stukjes en roer dit tot slot door de eiersalade.

Ben je opzoek naar recept inspiratie?

Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Groente-ontbijtje met ei en crispy chili-olie
Orzo caprese salade
Gevuld stokbrood met gehakt
Aardbeien-tomatensalsa met zoetzure ui en mozzarella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op