Eimuffins
Sinds ik het Voedselzandloper kookboek (klik) in huis heb wil ik al eimuffins maken. En omdat ik eimuffins ook mag eten tijdens de detox vond ik dit het uitgelezen moment om ze eens te maken. Het enige ingrediënt dat ik in deze muffins wel gebruikt heb maar tijdens de detox...Eimuffins
Bewaren
Sinds ik het Voedselzandloper kookboek (klik) in huis heb wil ik al eimuffins maken. En omdat ik eimuffins ook mag eten tijdens de detox vond ik dit het uitgelezen moment om ze eens te maken. Het enige ingrediënt dat ik in deze muffins wel gebruikt heb maar tijdens de detox niet eet is kaas. Dit laat ik er de komende week als ik ze weer ga maken dus uit.
Dit bakrecept is weer eens een andere manier voor het serveren van eieren (hint: meteen een leuke serveer tip voor de paasbrunch!).
Eimuffins zijn ook nog eens multi-inzetbaar! Je kan ze zijn namelijk lekker als ontbijt, lunch of hartige snack eten. De muffins kun je ook nog eens zowel warm als koud eten.
Eimuffins
Klik hier voor een overzicht van de paasrecepten.
Ingrediënten
Extra benodigd: een cupcake of muffinvorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eimuffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de muffin/cupcakevorm in met olie (bij een siliconenvorm is dit vaak niet nodig).Stap 2
Was de groenten en snijd de tomaatjes in vieren, lente ui in ringetjes en hak de spinazie grof.Stap 3
Verdeel de groenten over de bodem van de vormpjes.Stap 4
Klop de eieren luchtig, voeg de kruiden en kaas toe en meng dit goed door. Giet het eimengsel over de groenten en roer dit een beetje door elkaar heen zodat het eimengsel door de groenten gemengd wordt.Stap 5
Bak de eimuffins in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, laat de muffins in de oven afkoelen.Ingrediënten
Extra benodigd: een cupcake of muffinvorm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eimuffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de muffin/cupcakevorm in met olie (bij een siliconenvorm is dit vaak niet nodig).Stap 2
Was de groenten en snijd de tomaatjes in vieren, lente ui in ringetjes en hak de spinazie grof.Stap 3
Verdeel de groenten over de bodem van de vormpjes.Stap 4
Klop de eieren luchtig, voeg de kruiden en kaas toe en meng dit goed door. Giet het eimengsel over de groenten en roer dit een beetje door elkaar heen zodat het eimengsel door de groenten gemengd wordt.Stap 5
Bak de eimuffins in ongeveer 30 minuten af. Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, laat de muffins in de oven afkoelen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
12 reacties
Mireille
Hoeveel muffins haal je ongeveer, op basis van deze afmetingen, uit dit recept?
Brenda Hoff
Hi Mireille, 8 stuks. Ik zie dat dit inderdaad bij het recept is weggevallen. Staat er nu weer bij. Fijne paasdagen, gr Brenda
Ilse
Zien er lekker uit. Ga het weekend ze maar eens uitproberen. Kunnen ze ook ingevroren worden?
Ria Buteijn
Ziet er allemaal erg lekker uit...
Anouk
Klinkt heel lekker! Hoeveel kerstomaatjes gaan in dit recept? Dat staat er niet bij :)
Brenda Kookt
Ik heb ongeveer 4 kerstomaatjes gebruikt. Niet teveel, anders werd het té tomatig :)
Marlissa
Lekker recept!
Nancy
Bedankt voor het recept, lijkt mij erg lekker! Hoe lang zou je deze ongeveer kunnen bewaren?
Brenda Kookt
Twee a drie dagen in de koelkast, ook lekker om ze voor het opeten nog even op te warmen in de oven.
Farah
Ze lijken me erg lekker, alleen ik zou het te zwaar vinden als ontbijt denk ik. Liever als hapje ofzo :).
Brenda Kookt
Ze zijn wel erg luchtig, maar als hapje kunnen ze natuurlijk ook. Is weer eens iets anders dan een gevuld eitje of rolletje rookvlees met ei ;)
Nicole
Ze zien er heerlijk uit, komen op mijn to-do lijst