Eischotel met paprika en aardappel
Bewaren
Yes, het is weer tijd voor een makkelijke maandag recept. Deze keer een heerlijke eischotel met paprika en aardappel. Het is een soort quiche, maar dan zonder het deeg. En ovenschotel van een ei-beslag met lekker veel groenten en aardappel. Een perfecte makkelijke maaltijd.
Deze eischotel is een van mijn favorieten van de 2023 scheurkalender. En daarom deel ik hem nu ook graag met je op de website.
Wil je meer snelle en makkelijke toppers koken? Bestel dan nu de 2024 scheurkalender. Psst dit is ook een heel leuk cadeautje voor de feestdagen.
Makkelijke maaltijd
De eischotel met paprika is een ideale makkelijke maaltijd. Super makkelijk om te maken, omdat je hem in de oven bereid. Daarbij is het een lekkere vers gekookte maaltijd met weinig maar wel verse ingrediënten.
Wat dat betreft is dit gerecht helemaal waar de Makkelijke Maaltijden Scheurkalendervoor staat. De zesde editie van de scheurkalender, de 2024-editie, is nu verkrijgbaar.
De scheurkalender geeft het antwoord op de vraag: Wat eten we vandaag!?
Met meer dan 250 recepten zoals deze biedt de scheurkalender voor ieder wat wils, voor het hele gezin. Kortom, met de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender zorg je er voor dat je in 2024 vers én gevarieerd kookt.
Cadeautip voor de feestdagen
De makkelijke maaltijden scheurkalender is nu verkrijgbaar voor € 15,95 via de webshop. Dit jaar hebben we ook weer een handig bewaarmapje (t.w.v. € 8,95) waar je je favoriete recepten uit de scheurkalender in kunt bewaren.
Bij het bewaarmapje krijg je dit jaar de complete recepten-index van de scheurkalender cadeau. Dit maak het gemakkelijker om de scheurkalender te gebruiken.
Let op: het bewaarmapje met de index zijn beperkt verkrijgbaar, op = op. Klik hier voor alle informatie, en om jouw exemplaar of cadeautje te bestellen.
Eischotel met paprika en aardappel
De eischotel me paprika en aardappel vind je op 5 september 2023 terug in de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender. Zoals ik hierboven al zei, dit is een soort quiche. Maar dan anders. Een heerlijke groenteschotel uit de oven, in een ei-beslag.
Het is lekker makkelijk om de eischotel met paprika en aardappel te maken. De ui bakken we aan in een koekenpa. Als de ui glazig zie gaan er blokjes aardappel, paprika en plakjes champignon bij. Bak dit even lekker mee.
De eieren roer je los in een grote kom, samen met een scheutje melk, kruiden en kaas. Roer de gebakken groenten erdoor voor je het in een ingevette ovenschaal giet. Maak de schotel af met plakjes tomaat, geraspte kaas en extra Italiaanse kruiden.
Controleer na 30 minuten of de schotel gaar is, verwarm het eventueel nog 5-10 minuutjes langer.
Serveer de eigenschotel met paprika en aardappel eventueel met wat brood erbij.
Variëren met de eischotel met paprika
De eischotel met paprika en aardappel is een gerecht waar je eenvoudig mee kunt variëren. Roer gebakken spekjes of hamblokjes door het eimengsel voor een gerecht met vlees. Ook is het lekker met tonijn (uit blik) of reepjes gerookte zalm als je liever voor vis gaat.
En wil je liever gaan voor een koolhydraatarme maaltijd? Dan kun je de aardappel eenvoudig achterwege laten, en dit vervangen door extra groenten.
Ingrediënten
Extra benodigd
- grote ovenschaal van 20 x 30 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eischotel met paprika en aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot de ui glazig is. Voeg dan de blokjes aardappel, paprikablokjes en plakjes champignons toe en bak alles 10 minuten.Stap 3
Roer de eieren in een grote kom los en roer de melk erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 1½ tl Italiaanse kruiden en knoflookpoeder erdoor, samen met de helft van de kaas.Stap 4
Voeg de groenten toe aan het eibeslag en roer door elkaar. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de plakjes tomaat er overheen. Bestrooi met de overige geraspte kaas en Italiaanse kruiden.Stap 5
Verwarm de schotel 30 minuten in de oven. Check hierna in het midden de gaarheid van het eimengsel en gaar eventueel nog 5-10 minuten verder.Stap 6
Serveer eventueel met (stok)brood.
Roer gebakken spekjes of hamblokjes door het eimengsel voor een gerecht met vlees. Ook lekker met tonijn of reepjes gerookte zalm als je liever voor vis gaat.
En ga je liever voor koolhydraatarm? Laat de aardappel in dat geval achterwege en voeg extra groenten toe.
Ingrediënten
Extra benodigd
- grote ovenschaal van 20 x 30 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eischotel met paprika en aardappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Verwarm olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot de ui glazig is. Voeg dan de blokjes aardappel, paprikablokjes en plakjes champignons toe en bak alles 10 minuten.Stap 3
Roer de eieren in een grote kom los en roer de melk erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 1½ tl Italiaanse kruiden en knoflookpoeder erdoor, samen met de helft van de kaas.Stap 4
Voeg de groenten toe aan het eibeslag en roer door elkaar. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en verdeel de plakjes tomaat er overheen. Bestrooi met de overige geraspte kaas en Italiaanse kruiden.Stap 5
Verwarm de schotel 30 minuten in de oven. Check hierna in het midden de gaarheid van het eimengsel en gaar eventueel nog 5-10 minuten verder.Stap 6
Serveer eventueel met (stok)brood.
Roer gebakken spekjes of hamblokjes door het eimengsel voor een gerecht met vlees. Ook lekker met tonijn of reepjes gerookte zalm als je liever voor vis gaat.
En ga je liever voor koolhydraatarm? Laat de aardappel in dat geval achterwege en voeg extra groenten toe.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Greta Vermeire
Wat hebben we genoten van deze ovenschotel, zeker voor herhaling vatbaar en dus de broodnodige extra groentjes binnen gekregen!
Brenda Hoff
Wat superleuk om te horen Greta
Nora van wijngaarden
Een hele lekkere schotel 9
Henk
Beste Brenda, Is dit ei/aardappelrecept nou niet gewoon een ouderwetse Italiaanse fritata? met een kleine aanpassing. Groet, Henk
Brenda Hoff
Ja daar lijkt het zeker op Henk