Falafel bowl
Vandaag deel ik geen uitgebreid recept, maar een kommetje met meerdere lekkere ingrediënten bij elkaar. Samen is dit een falafel bowl. Een kommetje boordevol gegrilde groenten. Fafafel ken je waarschijnlijk als het gerecht tussen een lekker platbrood of een pitabroodje. Maar je kunt hier nog veel meer mee. Zo verwerkte...Falafel bowl
Bewaren
Vandaag deel ik geen uitgebreid recept, maar een kommetje met meerdere lekkere ingrediënten bij elkaar. Samen is dit een falafel bowl. Een kommetje boordevol gegrilde groenten.
Fafafel ken je waarschijnlijk als het gerecht tussen een lekker platbrood of een pitabroodje. Maar je kunt hier nog veel meer mee. Zo verwerkte ik het eerder in een wrap en een salade met couscous, en nu gaan we voor een falafel bowl.
Falafel bowl
De falafel bowl bestaat in dit geval uit verschillende gegrilde groenten. Uiteraard mogen falafelballetjes en hummus daar niet bij ontbreken. In dit geval ben ik gegaan voor een lekkere pompoenhummus (volgens dit recept), mijn favoriet.
Met deze bowl kun je lekker variëren. In dit geval vond ik het lekker om er pompoen bij te serveren, maar als pompoen niet in het seizoen is kun je deze ook vervangen door een andere groenten. Denk hierbij aan tomaatjes of aubergine. Of je laat de pompoen weg, en neemt bijvoorbeeld meer van de andere groenten die al in het recept worden gebruikt.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze falafel bowl
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de courgette en wortel in partjes, de paprika in reepjes. Verdeel alle groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en komijnzaad. Rooster de groenten 30 minuten in de oven, of tot de groenten mooi gaar zijn.Stap 3
Bak in een koekenpan met een beetje olie de falafel aan.Stap 4
Verdeel de groenten over twee kommetjes en doe ook de falafel er bij samen met de hummus. Scheur het platbrood, de wraps of het pitabroodje in stukken en doe dit ook bij de kom. Bestrooi tot slot met kikkererwten.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze falafel bowl
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de courgette en wortel in partjes, de paprika in reepjes. Verdeel alle groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout, peper en komijnzaad. Rooster de groenten 30 minuten in de oven, of tot de groenten mooi gaar zijn.Stap 3
Bak in een koekenpan met een beetje olie de falafel aan.Stap 4
Verdeel de groenten over twee kommetjes en doe ook de falafel er bij samen met de hummus. Scheur het platbrood, de wraps of het pitabroodje in stukken en doe dit ook bij de kom. Bestrooi tot slot met kikkererwten.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.