Ga naar de inhoud

Flammkuchen met zalm en avocado

Heerlijk fris borrelhapje flammkuchen met zalm en avocado. Met gerookte zalm, avocado, citroenmayonaise en geitenkaas.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Flammkuchen met zalm en avocado

Deze keer combineer ik twee van mijn lievelings sushi-toppings of ingrediënten met elkaar in een nieuw gerecht. Op een flammkuchen om precies te zijn. Want ik heb een hele lekkere flammkuchen met zalm en avocado gemaakt. Een lekker fris hapje, snack of snackmaaltijd. Wat jij wilt 😉 Extra lekker met citroenmayonaise erbij.

Flammkuchen met zalm en avocado

Pizza eten we regelmatig, flammkuchen eigenlijk nooit. Tot ik laatst een rol vers flammkuchendeeg in mijn handen had. Ik dacht laat ik daar weer eens wat mee proberen. Niet met spekjes als beleg, maar een meer frisse variant. Het werd deze flammkcuhen met prosciutto. En daarna was ik om en eten we ineens verdacht vaak flammkuchn. Dus vandaag deel ik nog een favo combi van mij, flammkuchen met zalm en avocado.

Zalm en avocado zijn wat mij betreft een match made in heaven. Deze combi is overal lekker op. Op (of in) sushi, maar ook bij deze gebakken zalm, romige zalmtartaar, salade met sperziebonen, picknickbrood en wraps met zalm en avocadospread.

Flammkuchen met zalm en avocado

Flammkuchen met zalm en avocado

..en citroenmayo. Want dat maakt deze flammkuchen nog lekkerder.

Eigenlijk is die flammkuchem met zalm en avocado gemaakt van restjes. Maar daaruit ontstaan soms de lekkerst combinaties en gerechten. Een restje flammkuchen deeg met een restje crème fraiche restje gerookte zalm, halve avocado, rucola, pijnboompitjes, geitenkaas (feta kan bijvoorbeeld ook) en citroenmayo. Dat laatst was geen restje, maar past hier wel ontzettend goed bij. En maakt de flammkuchen wat mij betreft helemaal af.

Het resultaat is een heerlijke snack. Of snackmaaltijd. Of borrelhapje of hoe je het ook wilt noemen. Of wanneer en hoe je het ook wilt eten. Wat jij wilt.

Een dunne krokante bodem beleg met gerookte zalm, avocado en rucola. En citroenmayo. En wat ik nu bedenk: als je wasabi-mayo gebruikt lijkt het nog meer op sushi 😉 Ook lekker!

Tip: laatst deelde ik een ander flammkuchen recept, namelijk flammkuchen met prosciutto, vijgen en geitenkaas. Ook een dikke aanrader, dus ik zou zeggen maak ze gewoon allebei!

En flammkuchen is ook zeer geschikt om op de barbecue te bereiden. Nog een reden om vaker flammkuchen te bereiden.

Flammkuchen met zalm en avocado

Ingrediënten

stukken
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze flammkuchen met zalm en avocado

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Rol het flammkuchen deeg uit.
3
Stap 3
Bestrijk het deeg met crème fraîche en beleg met de rode ui ringen.
4
Stap 4
Bak de flammkuchen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Stap 5
Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
6
Stap 6
Bestrooi de flammkuchen met een pluk rucola. Verkruimel de verse geitenkaas en verdeel dit over de flammkuchen, samen met stukjes gerookte zalm. Verdeel hierna de blokjes avocado over de flammkuchen. Samen met dotjes van de citroenmayonaise. Maak af met geroosterde pijnboompitjes en top de flammkuchen af met nog een beetje rucola.
7
Stap 7
Snijd de flammkuchen met zalm en avocado in stukken en serveer hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg
Kerstboomwafels met chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op