Ga naar de inhoud

Picknickbrood met zalm en roomkaas

Lekker picknickbrood dat je in een handomdraai klaarmaakt. Dit picknickbrood met zalm en roomkaas is super lekker. Ideaal bij een picknick of dagje weg.

10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Picknickbrood met zalm en roomkaas

Yes dit soort recepten, daar ben ik dol op! Super simpel en makkelijk. En laten we heel erg lekker niet vergeten, dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Vandaag tip ik jullie een picknickbrood met zalm en roomkaas.

Dit is een ideale manier om snel een lekkere picknick voor te bereiden. Dit picknickbrood met zalm en Boursin is een gevalletje kleine moeite met groots resultaat.

En handig: er kunnen veel monden mee eten als je voor een groot brood gaat. Ik hoop dat dat deze zomer ook weer nodig gaat zijn.

Picknickbrood met zalm en roomkaas

Mijn dochtertjes zijn inmiddels gek op picknicken. Als je een boterham ergens op een kleedje op een grasveld in de zon eet smaakt hij natuurlijk veel ekkerder dan thuis aan de keukentafel šŸ˜‰ En het is ook leuk om dan uit te pakken en andere dingen mee te nemen dat je gewoon eet. In dit geval tip ik je een leuke manier om een gevuld picknickbrood te maken.

Picknickbrood met zalm en roomkaas

Ik kies ervoor om mijn picknickbrood te vullen met de combinatie van Boursin met zalm en avocado. Voor mij is dat Ć©Ć©n van de lekkerste combinaties die er is. Houd je niet van avocado? Dan kun je dat ook weglaten of bijvoorbeeld vervangen door komkommer.

Voor dit picknickbrood met zalm en roomkaas nemen we een ongesneden brood. Je kunt gaan voor een groot brood zoals ik op de foto heb gedaan, maar je kunt ook een kleinere boule nemen bijvoorbeeld. Of een stokbrood. Het brood snijd je over de lengte door zodat er twee helften ontstaan. De onderste helft van het brood besmeer je met een mooie laag Boursin Zacht & Romig. De roomkaas beleg je vervolgens met plakjes avocado en gerookte zalm. Dit maak je af met een hand rucola waarna de bovenkant er weer op kan.

Het picknickbrood met zalm en Boursin verpak je (bijvoorbeeld in aluminiumfolie) en neem je zo mee naar de picknick. Daar pak je het brood erbij en snijd je het in plakken.

Picknickbrood met zalm en Boursin

Veelzijdige roomkaas

Boursin roomkaas uit een pakje kennen we denk ik allemaal. Maar wist je dat er ook Boursin Zacht & Romig is, in een kuipje? De smaak van de roomkaas is zoals je van Boursin knoflook & fijne kruiden gewend bent: romig, kruidig maar niet overheersend. Het voordeel van het kuipje is dat de roomkaas eenvoudig smeerbaar is en je kunt gemakkelijk kleine porties gebruiken. Deksel erop en je zet het kuipje weer terug in de koelkast.

Dit picknickbrood met zalm doet het niet alleen goed bij een picknick. Je neemt het ook gemakkelijk mee naar strand, zwembad of bij een dagje varen in de polder. Je pakt het brood erbij, dat je thuis binnen 10 minuten hebt gemaakt, en snijd het ter plekke in plakken zodat je kunt uitdelen aan het gezelschap.

Ik heb het picknickbrood inmiddels uitvoerig gerest en voorgeproefd. Als je het picknickbrood inpakt in aluminiumfolie en koel bewaard kun je het de volgende dag nog eten. Zelfs de avocado was nog lekker en mooi groen.

Ga ook aan de slag!

Boursin Zacht & Romig is heel veelzijdig, en niet alleen lekker op een broodje bij de picknick. Wat dacht je van een toastje of dip bij de VrijMibo, op een stokbroodje bij de barbecue? Eerder deelde ik deze recepten met bruschetta en Boursin Zacht & Romig en deze 3 lekkere borrelhapjes. Het hapje met salami is bij ons thuis nog steeds favoriet. En ik gebruik de roomkaas zelf ook regelmatig in de pasta met zalm en spinazie.

De aanmelding voor de Fansquare actie zijn inmiddels gesloten.Ā 100 fans hebben een Boursin pakket ontvangen waarbij ze de lekkerste maaltijd of hapje met Boursin Zacht & Romig kunnen maken. De creaties kunnen gedeeld worden op social media met @boursinNL en #boursincreations om kans te maken op een dinerbon t.w.v. ā‚¬ 50,-!

Ga je voor iets lekkers bij de picknick, borrel of een snelle maaltijd?

Picknickbrood met zalm en roomkaas

Picknickbrood met zalm en roomkaas

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze picknickbrood met zalm en roomkaas

Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Snijd het brood in het midden over de lengte door.
2
Stap 2
Besmeer de onderkant van het brood met Boursin zacht & Romig. Verdeel hierover de plakjes avocado. Beleg de avocado vervolgens met plakjes gerookte zalm en maak het af met de rucola.
3
Stap 3
Leg de bovenkant van het brood op de belegde onderkant.
4
Stap 4
Pak het brood in met folie als je gaat picknicken.
5
Stap 5
Snijd het brood in plakken voor je gaat eten.

Bewaartip: Als je het picknickbrood met zalm en Boursin inpakt met aluminiumfolie kun je het zelfs de volgende dag nog eten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op