Ga naar de inhoud

Frambozenparfait met amaretto

Hebben we het over hemelse toetjes? Dan hebben we het over deze frambozenparfait. Eigenlijk wil ik er niet teveel woorden aan vuil maken. Want deze is echt té lekker. Als je opzoek ben naar een lekker toetje die je goed kunt maken voor grote groepen dan moet het deze worden. De parfait kun je (of
Delen op

Frambozenparfait met amaretto

Frambozenparfait txt

Hebben we het over hemelse toetjes? Dan hebben we het over deze frambozenparfait. Eigenlijk wil ik er niet teveel woorden aan vuil maken. Want deze is echt té lekker.

Als je opzoek ben naar een lekker toetje die je goed kunt maken voor grote groepen dan moet het deze worden. De parfait kun je (of eigenlijk moet je) goed voorbereiden. Hierdoor hoef je voor het serveren bijna niets meer te doen, je kunt hem zelfs een paar dagen van te voren maken. Ideaal dus als je een groep te eten hebt.
Maar ook voor kleinere groepen mag je dit lekkertje maken hoor, dan bewaar je daarna een stuk in de vriezer. Die komt wel op 😉

Frambozenparfair 01

Het recept voor deze overheerlijk frambozenparfait komt uit de Delicious van december 2013. Maar niet alleen met de kerstdagen is dit een topper. Ik weet zeker dat hij ook in iedere andere maand van het jaar ook onweerstaanbaar is. In de winter, lente of zomer. De frambozenparfait met amaretto is té lekker.

Frambozenparfait 04

Frambozenparfait met amaretto

Bereidingstijd: 20 minuten, 4 uur bevriestijd en daarna ongeveer 1 uur in de koelkast

Ingrediënten voor 12 personen:

  • 125 gram amaretti (dit zijn brosse Italiaanse koekjes) plus extra voor de garnering
  • 500 gram (diepvries) frambozen plus ongeveer 150 gram extra voor de garnering
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 middelgrote, hele verse eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 350 ml slagroom
  • 6 eetlepels amaretto

Extra benodigd: cakevorm met inhoud van 1,5 liter

Bereiding:
Je kunt dit toetje 1 a 2 dagen van tevoren maken, begin minimaal 6 uur van te voren.

Bekleed de cakevorm met een stuk plasticfolie, laat het folie over de rand hangen.

Verkruimel de amaretti koekjes grof. Pureer 250 gram frambozen met 3 eetlepels basterdsuiker met de staafmixer. Schep de andere 250 gram nog hele  frambozen ook met suiker om (ongeveer 3 eetlepels) en laat dit 20 minuten staan. Klop de eieren met de rest van de suiker in 8 tot 10 minuten, totdat het mengsel als een breed dik link van deed mixer loopt. Klop de mascarpone los en meng dit ook door het eiermengsel.

Klop de slagroom en spatel dit door het mascarponemengsel. Schep de hele frambozen met suiker, de verbrokkelde amaretti en de amaretto ook door het mengsel. Vul de vorm met de helft van het room-eimengsel. Schep de frambozenpuree erop en verdeel tot slot de andere helft van het room-eimengsel erover.
Zet een mes verticaal in de vorm en maak hiermee zigzagbewegingen door de vorm. Haal het mes daarbij af en toe omhoog zodat een mooi marmereffect ontstaat. Leg de overhangende folie over de inhoud, laat die minimaal 4 uur bevriezen.

Voor het serveren:

Zet de parfait 1 uur voor het serveren in de koelkast. Snijd de parfait in plakken en serveer het met frambozen en amaretti koekjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op