Ga naar de inhoud

Garnalen met hoisinsaus en broccoli

Snelle, Aziatische recepten staan bij ons eigenlijk te weinig op tafel. Super jammer, want vaak zijn dit gerechten die boordevol smaak zitten en die sneller dan het licht op tafel kunnen staan. Dus vond ik het tijd voor een gerecht met een Aziatisch tintje. En maakte ik dit lekkere wokgerecht...
20 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Garnalen met hoisinsaus en broccoli

Snelle, Aziatische recepten staan bij ons eigenlijk te weinig op tafel. Super jammer, want vaak zijn dit gerechten die boordevol smaak zitten en die sneller dan het licht op tafel kunnen staan. Dus vond ik het tijd voor een gerecht met een Aziatisch tintje. En maakte ik dit lekkere wokgerecht van garnalen met hoisinsaus en broccoli.

garnalen met hoisbinsaus

Garnalen met hoisinsaus en broccoli

Voor dit bliksemsnelle recept heb je ook lekker weinig ingrediënten nodig. Je maakt een zacht zoete saus van hoisinsaus, sojasaus en azijn en gebruikt die saus om de garnalen in te coaten. Je kunt er ook voor kiezen om de broccoliroosjes aan de hoisingarnalen toe te voegen zodat ook je groenten een lekker sausjasje krijgen.

Ik serveer garnalen met hoisinsaus en broccoli samen met gekookte rijst en bestrooi ze voor het serveren met bosui en een handje gezouten pinda’s.

En het allermooiste van dit gerecht? Het staat binnen 20 minuten op tafel! Snel maken dus!

garnalen met hoisinsaus

Op zoek naar meer makkelijke maaltijden, klik hier om het overzicht van alle recepten te bekijken.

garnalen met hoisinsaus

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze garnalen met hoisinsaus en broccoli

Voorbereiding: 20 minuten
Stap 1
Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes. Stoom ze in een laagje water of kook ze gaar.
3
Stap 3
Maak de saus door de hoisinsaus in een steelpannetje te mengen met de sojasaus, de azijn, de suiker en het limoensap. Verwarm zachtjes totdat de suiker is opgelost. Haal dan het pannetje van het vuur.
4
Stap 4
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
5
Stap 5
Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg daarna de garnalen toe. Bak de garnalen 3-4 minuten totdat ze roze zijn. Zet dan het vuur lager en voeg de saus en de helft van de bosuiringetjes toe. Roer goed door, verwarm nog 1 minuut en zet dan het vuur uit.
6
Stap 6
Je kunt de broccoli toevoegen aan de garnalenpan, maar deze ook los erbij serveren.
7
Stap 7
Serveer de hoisingarnalen met de broccoli en de rijst. Garneer met de rest van de bosuitjes en de gezouten pinda’s.
Bekijk ook andere recepten
Eiersaladecups
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op