Ga naar de inhoud

Gegratineerde broccoli caprese

Lekkere groente-ovenschotel, met een twist. Gegratineerde broccoli caprese. Broccoli met pesto, tomaatjes en mozzarella gegratineerd in de oven.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Broccoli caprese ovenschotel

Gegratineerde broccoli caprese

Gegratineerde broccoli caprese. Dat is me toch een lekker recept voor een makkelijke maandag. Een heerlijke en gezonde ovenschotel met gegratineerde broccoli met mozzarella, pesto en tomaatjes.

Broccoli caprese ovenschotel

Gegratineerde broccoli uit de oven

Voor mij is dit een speciale werkweek. Het is de eerste werkweek na mijn zwangerschapsverlof. De eerste keer dat ik ons moppie Fem een hele dag naar de oppas ga brengen. En deze week is extra speciaal omdat ik nog een laatste dagje bij de oude werkgever ga werken, en daarna dus voor het eerst helemaal voor mezelf (Brenda Kookt) ga werken. Leuk en spannend! Daarom is een makkelijke ovenschaal ook perfect.

Scroll naar beneden voor de uitgewerkte receptkaart.

Broccoli met pesto, mozzarella en tomaat

En daar hoort dus een makkelijk receptje bij, eentje met veel smaak. Gekookte broccoli is lekker, ik houd er van. Maar het is soms wel een beetje saai. Daarom werd het tijd voor een extra twist, een beetje extra smaak aan de broccoli. Ik mengde de broccoli met een beetje pesto, tomaatjes en mozzarella. Laat het gratineren in de oven en je hebt een heerlijk bijgerecht. Eentje die super snel klaar is. Ideaal zo op de makkelijk maandag. Maar op de makkelijke dinsdag, woensdag of zaterdag mag het ook hoor.

Broccoli caprese ovenschotel

Gegratineerde broccoli ovenschotel

Deze lekkere groente-ovenschotel staat in een handomdraai op tafel. Eerst snijd je de broccoli in roosjes en kook je ze 10 minuten voor. Intussen halveer je de tomaatjes en scheur je de mozzarella in stukjes.

Wanneer de broccoli gaar is giet je deze af en meng je ze met de tomaatjes, pesto en olijfolie. Breng dan het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erover. De ovenschotel mag dan net zo lang in de oven tot de mozzarella gesmolten is en je een heerlijke gegratineerde broccoli-ovenschotel overhoudt.

Broccoli caprese ovenschotel

Makkelijke ovenschotel

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gegratineerde broccoli caprese

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 10 minuten voor in ruim water. Halveer de tomaatjes. Scheur de mozzarella in stukjes.
3
Stap 3
Giet de broccoli af en meng dit met de tomaatjes, pesto en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de stukjes mozzarella erover.
4
Stap 4
Verwarm de schotel 15 minuten in de oven, tot mozzarella gesmolten is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op