Ga naar de inhoud

Gegrilde groenten met balsamico en couscous

Dat een goed gerecht niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst dit recept. Een makkelijke maaltijd met smaak. Men neme gegrilde groenten, couscous en balsamico azijn en je hebt een heerlijk maaltje. Het lijkt niet veel, maar bij gerechten als deze lik ik mijn vingers af. En als je goede ingrediënten gebruikt is het al snel
Delen op

Gegrilde groenten met balsamico en couscous

Balsamico gegrilde groenten txt

Dat een goed gerecht niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst dit recept. Een makkelijke maaltijd met smaak.

Men neme gegrilde groenten, couscous en balsamico azijn en je hebt een heerlijk maaltje. Het lijkt niet veel, maar bij gerechten als deze lik ik mijn vingers af.

En als je goede ingrediënten gebruikt is het al snel goed. En met goede balsamico azijn kom je een heel eind. Van de webshop 1000 en 1 smaken kreeg ik een fles goede balsamico (deze) waar ik helemaal mee in mijn nopjes ben. Een scheutje balsamico door de gegrilde groenten maakt dit gerecht helemaal af.

Ook koud is dit gerecht niet te weerstaan. Lekker om de volgende dag bij de lunch te eten.

 Balsamico gegrilde groenten 07

Gegrilde groenten met balsamico en couscous

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 125 gram champignons
  • 4 eetlepels balsamico azijn (liefst van goede kwaliteit zoals deze)
  • olijfolie
  • 250 gram couscous

Bereiding:

Snijd de courgette, aubergine en tomaten in gelijke plakken (dit gaat heel gemakkelijk met een mandoline).
Bestrijk de groenten met olijfolie en grill ze in een warme grillpan of paninigrill.

Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes. Bak dit in een koekenpan met olijfolie aan. Voeg twee eetlepels balsamicoazijn door het ui-mengsel, zet het vuur hierna op middelhoog vuur en smoor het mengsel tot de uien mooi zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Bereid de couscous volgens aanwijzing op de verpakking.
Breng de gegrilde groenten in een schaal op smaak met 2 eetlepels balsamicoazijn.

Meng de gegrilde groenten met de gebakken ui en champignons en serveer het met couscous.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op