Gegrilde brie met perzik
Bewaren
Borrelhapjes om blij van te worden. Simpel, maar zo lekker. Gegrilde brie met perzik.
Door de brie op een grillplaat te grillen wordt deze warm en zacht van binnen, en kun je met een toastje dippen/scheppen in de kaas. Zo lekker! Extra lekker in combinatie met zachte en zoete perzik. Een beetje walnoten maken het voor mij af, maar laat deze achterwege als je niet van noten houdt.
Gegrilde brie met perzik
In dit geval heb ik een kleine brie gebruikt. Echter kan ik niet meer vinden waar ik deze gekocht heb. Belangrijk is dat de brie heel in de korst zit, gebruik in dit geval dus geen puntje brie, dan loopt de brie heel snel uit. In plaats van brie kun je ook camembert gebruiken. Deze is mooi klein en is vaak rondbom bedekt met de korst.
Het grillen van de kaas hoeft maar kort, de kaas begint snel te smelten. 2 minuten aan beide kanten is genoeg. Bij mij was dit net niet genoeg voor mooie grillstrepen, al zouden die door de topping van perzik met jam ook niet meer goed zichtbaar zijn.
–> Ben je opzoek naar meer lekkere hapjes voor bij de borrel? Op deze pagina hebben we ze allemaal bij elkaar gezet.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Grillpan
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gegrilde brie met perzik
Stap 1
Verwarm de grillpan op het fornuis.Stap 2
Snijd de perziken in kleine blokjes. Roer de jam door de blokjes perzik.Stap 3
Bestrijk de boven- en onderkant van de kaas met olijfolie. Leg de kaas op de grillpan en verwarm het aan beide kanten 2 minuten.Stap 4
Haal de kaas met een spatel van de grillpan en leg het direct op het bord of schaal waarop je het gaat serveren. De kaas gaart nog even na en gaat zo uitlopen op het bord.Stap 5
Verdeel de perziken met jam over de kaas en bestrooi dit met de gehakte walnoten.Stap 6
Verdeel toastjes of stukjes brood om de kaas en serveer meteen.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- Grillpan
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gegrilde brie met perzik
Stap 1
Verwarm de grillpan op het fornuis.Stap 2
Snijd de perziken in kleine blokjes. Roer de jam door de blokjes perzik.Stap 3
Bestrijk de boven- en onderkant van de kaas met olijfolie. Leg de kaas op de grillpan en verwarm het aan beide kanten 2 minuten.Stap 4
Haal de kaas met een spatel van de grillpan en leg het direct op het bord of schaal waarop je het gaat serveren. De kaas gaart nog even na en gaat zo uitlopen op het bord.Stap 5
Verdeel de perziken met jam over de kaas en bestrooi dit met de gehakte walnoten.Stap 6
Verdeel toastjes of stukjes brood om de kaas en serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.