Gegrilde groenten – altijd goed recept
Altijd goed recepten komen altijd van pas. Zo ook dit basisrecept voor gegrilde groenten van Joor. Het handige: je kunt dit recept bereiden in de oven, maar ook op de barbecue! Een ideale makkelijke maaltijd. Dit supersimpele recept komt van mijn vriendin uit Zuid-Afrika (mijn hulplijn als ik om inspiratie...Gegrilde groenten – altijd goed recept
Bewaren
Altijd goed recepten komen altijd van pas. Zo ook dit basisrecept voor gegrilde groenten van Joor. Het handige: je kunt dit recept bereiden in de oven, maar ook op de barbecue! Een ideale makkelijke maaltijd.
Dit supersimpele recept komt van mijn vriendin uit Zuid-Afrika (mijn hulplijn als ik om inspiratie voor snelle gerechten verlegen zit. Met een zoon 4 van en dochter van 1, twee drukke banen en zonder directe familie in de buurt zijn dit soort recepten voor haar een echte lifesaver) en is eigenlijk bijna geen recept te noemen. Toch deel ik het graag met jullie, omdat het mij al meerdere malen ervan heeft weerhouden om de app van Thuisbezorgd op mijn telefoon te openen.
En na het eten van deze simpele schotel voel ik me altijd een heel stuk beter dan na een snelle, maar niet zo gezonde maaltijd.
Gegrilde groenten
Het enige wat je voor dit recept nodig hebt, zijn groenten die je in je koelkast hebt liggen (bijna alle groenten zijn hiervoor geschikt), knoflook, olijfolie, balsamicoazijn en kaas. Heel simpel en daarmee ook heel lekker!
Je kunt bijna iedere combinatie maken die je wil, maar voor het gemak geef ik je mijn favoriete combinatie.
Gegrilde groenten uit de oven
Gegrilde groenten uit de oven: makkelijker kan ik het niet maken. Voor dit recept gebruik ik een courgette, aubergine, oranje paprika, puntpaprika, zoete aardappels, een rode ui en knoflook. Als smaakmakers gebruik ik olijfolie, zout, peper, peterselie en Parmezaanse kaas.
Makkelijk gerecht met groenten
Eerst snijd je de courgette, de aubergine, de paprika, de puntpaprika, rode ui en zoete aardappels in ongeveer gelijke stukken. Maak de stukken niet te klein, daarmee maak je het alleen maar moeilijker. Kneus de knoflookteentjes door ze plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Zo geven ze meer smaak af. En dat is juist wat je met dit gerecht wil!
Uit de oven
Leg de stukken groenten met de teentjes knoflook vervolgens op een bakplaat. Mix de olijfolie er doorheen en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe, voor extra smaak. Dan laat je de groenten zo’n 40 minuten roosteren in de oven. In de tussentijd maak jij de dressing door de extra vergine olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Breng ook deze op smaak met peper en zout.
Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer de groenten met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas. Yum!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gegrilde groenten – altijd goed recept
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de courgette, de aubergine, de paprika, de puntpaprika, rode ui en zoete aardappels in ongeveer gelijke stukken. Maak de stukken niet te klein. Kneus de knoflookteentjes door ze plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Zo geven ze meer smaak af.Stap 3
Leg de stukken groenten met de teentjes knoflook op een bakplaat. Mix de olijfolie er doorheen en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe.Stap 4
Rooster de groenten 40 minuten in de oven . Maak in de tussentijd de dressing door de extra vergine olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Breng ook deze op smaak met peper en zout.Stap 5
Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer de groenten met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.Tip: .je kunt dit gerecht ook klaarmaken op de barbecue. Rooster de groenten in een aluminium bak, en rooster de 20 minuten op het rooster van de hete barbecue. Doe de klep van de barbecue (als je die hebt) wel dicht.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gegrilde groenten – altijd goed recept
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de courgette, de aubergine, de paprika, de puntpaprika, rode ui en zoete aardappels in ongeveer gelijke stukken. Maak de stukken niet te klein. Kneus de knoflookteentjes door ze plat op het aanrecht te leggen en er met de vlakke kant van je mes op te duwen. Zo geven ze meer smaak af.Stap 3
Leg de stukken groenten met de teentjes knoflook op een bakplaat. Mix de olijfolie er doorheen en meng dit goed door elkaar. Voeg peper en zout toe.Stap 4
Rooster de groenten 40 minuten in de oven . Maak in de tussentijd de dressing door de extra vergine olijfolie te mengen met de balsamicoazijn. Breng ook deze op smaak met peper en zout.Stap 5
Schenk na het roosteren de dressing over de gegrilde groenten en garneer de groenten met de peterselie en geraspte Parmezaanse kaas.Tip: .je kunt dit gerecht ook klaarmaken op de barbecue. Rooster de groenten in een aluminium bak, en rooster de 20 minuten op het rooster van de hete barbecue. Doe de klep van de barbecue (als je die hebt) wel dicht.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
jacq
Erg lekker en leuk om te maken, heerlijk groenten hakken, grove stukken, komt niet zo nauw en al die kleuren. Al paar keer gemaakt inclusief een paar gewone aardappel stukjes ertussen + alles kruiden met Ras el Hanout. Recept is groot succes. De dressing en parmezaanse kaas houd ik apart zodat alleen wie dat wil dit toe kan voegen. Dressing is lekker, zelf vind ik zonder lekkerder. Ik heb best grote stukken maar 't is toch echt steeds weer klaar binnen 30 minuten.
Pauline Roos
Ik heb het gisteren gemaakt (zonder de aardappels en de parmezaanse kaas trouwens) maar tjonge… het wás me lekker. Ik denk dat de finishing touch van de dressing het helemaal afmaakt. Heerlijk. Bedankt ☺️
thomas stolker
Hoi! Ik ga dit gerecht maken, maar vraag mij af waarom je bakpapier in de ovenschaal gebruikt. Vriendelijke groet, Thomas Stolker
Bart
Omdat er geen ovenschaal staat maar een bakplaat.