Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Geroosterde krieltjes met Parmezaan

Gebakken aardappeltje met mayo, super lekker. Maar wat dacht je van geroosterde krieltjes met Parmezaan. Dit zijn gebakken aardappeltjes met een twist, en super lekker!

40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde krieltjes met Parmezaan

Als je me ergens wakker voor kunt maken dan zijn het gebakken aardappeltjes met een flinke lik mayo. Jammie! Er is weinig culinairs aan, maar goed bruin en knapperig gebakken aardappeltjes vind ik echt goddelijk. Dus vond ik het meer dan tijd om een van mijn favoriete aardappelrecepten voor de site van Brenda uit te werken: deze geroosterde krieltjes met Parmezaanse kaas. En knoflook.

Geroosterde krieltjes met Parmezaan

Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes, wie houdt daar nou niet van? Op de website hebben we inmiddels al vele recepten gedeeld. Aardappeltjes met kruiden, een sausje of met zo min mogelijk erbij.Voor ik het recept van de geroosterde krieltjes met Parmezaan geef zet ik eerst een paar toppers die we eerder deelden in het zonnetje:

Recepten met gebakken aardappeltjes komen altijd van pas. Zelf serveer ik het 9 van de 10 keer als mensen komen eten. Het fijne is dat het met alles te combineren is. Het past bij vleesgerechten, vis en natuurlijk kun je het ook vegetarisch eten met wat lekkere groenten erbij. Hetzelfde geldt voor deze geroosterde krieltjes met Parmezaan.

Geroosterde krieltjes met Parmezaan

Geroosterde krieltjes met Parmezaan

Is er iest nog lekkerder dan krokant gebakken aardappeltjes uit de koekenpan? Ja, zeker! dat zijn deze krokant gebakken krieltjes met Parmezaan uit de oven. Het zijn gebakken krieltjes met knoflook, zout, peper en Parmezaanse kaas. De kaas smelt mee in de oven en zorgt voor een extra krokant korstje om de geroosterde krieltjes.

Dit recept garandeerd je heerlijk bruin geroosterde krieltjes met zout, knoflooksmaak én kaas.

Ik vind het lekker om de krieltjes in de schil te laten, maar als je wilt kun je de schil er ook af boenen.

Bakken klaar? Serveren maar!

Serveer de geroosterde krieltjes met Parmezaan met een flinke dot mayo of – nog beter – aïoli en je hebt een echt feestmaal.

Voor mij is het niet nodig om er nog iets bij te serveren, maar wil je dat toch, combineer deze heerlijke aardappeltjes dan met een frisse salade en een lekker stukje vis of vlees. Genieten!

Geroosterde krieltjes met Parmezaan

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde krieltjes met parmezaan

Bereiding: 40 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Stap 2
Halveer de krieltjes, schil ze niet. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Pers of snijd de teentjes knoflook fijn.
3
Stap 3
Meng de olijfolie met de Parmezaanse kaas, de tijmblaadjes, knoflook en flink wat peper. Meng het oliemengsel vervolgens met de krieltjes.
4
Stap 4
Verdeel de krieltjes over de bakplaat en bak ze in de hete oven voor ongeveer 20 – 30 minuten totdat de krieltjes gaar en goudbruin zijn.
5
Stap 5
Serveer de krieltjes eventueel met wat verse peterselie.
Bekijk ook andere recepten
Traybake met broccoli en zoete aardappel
Spaghetti met broccolipesto
Citroen-Parmezaan aardappeltjes
Truffelrisotto met champignons

1 reactie

John
5/5 sterren

Heel smakelijk maar op 220* werd de kaas te hard, tegen verbranden aan, dus ik heb de tweede keer de krieltjes 4 minuten voorgekookt en daarna zo’n 20 minuten op 190* geprobeerd - lekker !!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op