Ga naar de inhoud

Gevulde avocado met tonijn en chilisaus

Vandaag gaan we voor een lunchgerecht. Deze gevulde avocado met tonijn en chilisaus blijkt een verrassend lekker gerechtje te zijn, wij zijn fan! Lekkere lunchgerechtjes kun je niet voldoende hebben. Iedere dag een boterham met (pinda)kaas is ook zo saai. Dus zocht ik laatst weer naar een lekker gerechtje voor...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gevulde avocado met tonijn en chilisaus

Vandaag gaan we voor een lunchgerecht. Deze gevulde avocado met tonijn en chilisaus blijkt een verrassend lekker gerechtje te zijn, wij zijn fan!

Lekkere lunchgerechtjes kun je niet voldoende hebben. Iedere dag een boterham met (pinda)kaas is ook zo saai. Dus zocht ik laatst weer naar een lekker gerechtje voor tussen de middag. Gelukkig had ik nog avocado’s die op moesten en vond ik in mijn voorraadkast blikjes tonijn. Met deze twee ingrediënten maakte ik deze gevulde avocado met tonijn en chilisaus. 

Gevulde avocado met tonijn en chilisaus

Gevulde avocado met tonijn en chilisaus

Ik had kunnen kiezen voor een simpele tonijnvulling met mayonaise, maar ik wilde het net iets specialer maken. Daarom voegde ik zoete chilisaus toe en dat bleek echt een heel verrassende wending te geven aan de tonijn! Superlekker!

De gevulde avocado met tonijn en chilisaus is ideaal als een lichte lunch of een bijzonder hapje tijdens een borrel. Of als voorgerecht.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de tonijn niet in de avocado’s te serveren als je dat te ingewikkeld vindt. Snijd dan de avocado’s in blokjes en meng de blokjes met het tonijnmengsel. Serveer dit op brood of op een bolletje – heerlijk! Ik ben fan van deze gevulde avocado’s met chilisaus. 

Gevulde avocado met tonijn en chilisaus

Gevulde avocado met tonijn en chilisaus

 

 

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde avocado met tonijn en chilisaus

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Laat de tonijn uitlekken.
2
Stap 2
Snipper de rode ui. Houd je niet zo van rode ui? Gebruik dan maar een halve ui.
3
Stap 3
Haal de uitgelekte tonijn met een vork uit elkaar en meng er vervolgens de mayonaise, de creme fraiche, de zoete chilisaus en peper en zout doorheen totdat je een mooie mix hebt. Eventueel kun je nog wat meer mayonaise of chilisaus toevoegen.
4
Stap 4
Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
5
Stap 5
Leg de avocadohelften met de snijkant naar boven op borden en vul ze met het tonijnmengsel.
6
Stap 6
Serveer de avocadohelften met eventueel nog wat extra zoete chilisaus, wat peterselie en de overige tonijn.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op