Ga naar de inhoud

Ham-kaasbroodjes

Lekkere hartige broodjes, Ham-kaasbroodjes. Zacht croissantdeeg gevuld met ham en gesmolten Beemster belegen. Smullen!

20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Ham-kaasbroodjes

Ham-kaasbroodjes

Ham-kaasbroodjes! Yum, vandaag deel ik dit lekkere verwenontbijtje met je. Echt een tip voor Moederdag (let op: dat is volgende week zondag 12 mei, niet dit weekend). Hartige croissant rolletjes, met ham en Beemster kaas gemaakt van croissantdeeg. Dat maakt hele lekkere ham-kaasbroodjes waar niet alleen mama, maar het hele gezin van smult!

Ham-kaasbroodjes

Als er één ding is dat wat mij betreft een super lekkere combinatie is dan zijn het croissantjes en kaas. Extra lekker wanneer de kaas in het deeg is gesmolten. Zoals bij deze ham and cheeserolls oftewel ham-kaasbroodjes.

Niet alleen heel erg lekker, maar ook heel erg leuk om de rolletjes te maken. Dit kunnen de kids prima zelf (of met hulp van papa) maken voor mama. Want moeilijk is het niet.

Croissantbroodjes met ham en kaas

De smaakmaker van de broodjes is de vulling. Ham en kaas in dit geval. Hiervoor gebruik ik Beemster Belegen. Een lekkere kaas die tussen een Oude kaas en Jonge kaas in zit, perfect voor deze broodjes omdat het gemakkelijk smelt en veel smaak heeft. Samen met ham een heerlijke combinatie als vulling voor de hartige broodrolletjes.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Ham-kaasbroodjes

Ham-kaasbroodjes maken

Deze lekkere hartige ontbijtrolletjes met ham en Beemster kaas lijken misschien lastig om te maken, maar dat zijn ze niet. Het is juist super simpel, en daardoor ook zeer geschikt voor papa’s en kids. Al mag mama ook best een handje helpen hoor. 

Voor het brooddeeg gebruiken we een blik croissantdeeg. Je rolt het deeg uit en drukt de naden of gaatjes van het deeg met je vingers dicht (let op: je haalt de partjes deeg dus niet van elkaar). Halveer het deeg en leg de twee helften naast elkaar. Druk dit weer met je vingers aan elkaar zodat er een grote, rechthoekige lap ontstaat.

Het deeg beleggen we met plakken ham en plakken Beemster Belegen. Rol het belegde deeg met ham en kaas op tot een mooi rol. Snijd van deze rol 4 plakken.

Leg de ham-kaasbroodjes op het bakpapier (een beetje uit elkaar) of in de ovenschaal (naast elkaar). Bestrijk de rolletjes met losgeroerd ei. 

Maak de broodjes af door er geraspte Beemster Belegen over te strooien. Dit gaat straks lekker gratineren in de oven. Bestrooi ze tot slot met maanzaad. 

Bak de ham-kaasbroodjes in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Ham-kaasbroodjes

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Beemster kaas.

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ham-kaasbroodjes

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier

2
Stap 2

Rol het croissantdeeg uit. Haal de partjes niet uit elkaar en druk de naden of gaatjes in het deeg dicht. Halveer het deeg en leg de twee plakken naast elkaar. Druk aan zodat het een grote rechthoekige lap is.

3
Stap 3

Beleg het deeg met plakken ham en hierna met Beemster Belegen. Rol op tot een mooie rol en snijd dit in 4 plakken.

4
Stap 4

Leg de ham-kaasbroodjes op het bakpapier. Bestrijk met losgeroerd ei. Verdeel hierover geraspte Beemster Belegen en bestrooi de rolletjes tot slot eventueel met maanzaad en/of sesamzaad.

5
Stap 5

Verwarm de gevulde broodjes 15-20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

6
Stap 6

Serveer de ham-kaasbroodjes hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Kiprollade met spinazie en rode pesto
Caprese pastasalade
Wrap met spinazie, kip en feta
Witlof met brie en spek uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op