Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Bewaren
Een ideale makkelijke maaltijd. Snel klaar, en eenvoudig om te maken. Ketjap-noedels met zalm en broccoli. Lekker met lente-ui, sesamzaadjes en krupuk.
Thuis aan de slag met Samasaya
Samasaya heeft me gevraagd om een recept te koken waarbij ik hun producten gebruik. Samasaya is opgericht door televisiekok Lonny Gerungan en heeft een assortiment van authentieke en 100% natuurlijk boemboes, noodles en krupuk. En is te koop bij Albert Heijn.
Samasaya wil ons laten zien dat het niet alleen lekker is om Indonesisch buiten de deur te eten, maar dat we het ook gemakkelijk thuis zelf kunnen maken.
Ik ben aan de slag gegaan met een aantal producten van Samasaya. Zoals jullie weten is kip ketjap een van mijn favoriete gerechten, daarom was ik benieuwd naar Samasaya boemboe Babi Ketjap. Aan het gerecht heb ik een eigen twist gegeven door het te combineren met zalm, paprika en broccoli. En daarbij gebruik ik ook Samasaya fijne eiernoedels en Samasaya sesamzaadjes. En dit gerecht is wat mij betreft niet compleet zonder Samasaya krupuk.
Het resultaat is een heerlijke makkelijke maaltijd, ketjap-noedels met zalm en broccoli. De boemboe babi ketjap is heerlijk, en geeft het gerecht veel smaak. Hierdoor heb ik geen andere kruiden toegevoegd.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept voor Ketjap-noedels met zalm en broccoli.
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Het is eenvoudig om Ketjap-noedels met zalm en broccoli te bereiden. In een hapjespan fruiten we ui aan. Daarbij gaan blokjes paprika en de zalm bakken we mee. Als de zalm is aangebakken gaat Samasaya boemboe Babi Ketjap erbij. Verwarm dit even mee voor gekookte broccoliroosjes en de noodles erbij gaan.
Lekker om ketjap-noedels met zalm en broccoli te garneren met ringetjes lente-ui en Samasaya sesamzaadjes. En extra lekker met Samasaya krupuk naar keuze ernaast.
Tip: vervang de zalm door blokjes kip voor een gerecht met vlees. En door champignons voor een vegetarische variant.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Samasaya.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ketjap-noedels met zalm en broccoli
Stap 1
Kook de broccoli beetgaar in water.Stap 2
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui aan. Doe hierna de paprika erbij en bak dit even mee.Stap 3
Kook de Samasaya fijne eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.Stap 4
Schuif de ui en blokjes paprika aan de kant en bak de zalmfilets even mee. Bak de zalm om en om. Voeg de Samasaya boemboe Babi Ketjap toe en verwarm dit even mee.Stap 5
Voeg tot slot de gekookte broccoliroosjes en noedels toe en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Verdeel de ketjap-noedels met zalm en broccoli over de borden. Garneer met ringetjes lente-ui en Samasaya sesamzaadjes. Serveer eventueel met Samasaya krupuk naar keuze.vervang de zalm door blokjes kip voor een gerecht met vlees. En door champignons voor een vegetarische variant.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ketjap-noedels met zalm en broccoli
Stap 1
Kook de broccoli beetgaar in water.Stap 2
Verwarm een hapjespan met olie en fruit de ui aan. Doe hierna de paprika erbij en bak dit even mee.Stap 3
Kook de Samasaya fijne eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.Stap 4
Schuif de ui en blokjes paprika aan de kant en bak de zalmfilets even mee. Bak de zalm om en om. Voeg de Samasaya boemboe Babi Ketjap toe en verwarm dit even mee.Stap 5
Voeg tot slot de gekookte broccoliroosjes en noedels toe en verwarm dit nog even mee.Stap 6
Verdeel de ketjap-noedels met zalm en broccoli over de borden. Garneer met ringetjes lente-ui en Samasaya sesamzaadjes. Serveer eventueel met Samasaya krupuk naar keuze.vervang de zalm door blokjes kip voor een gerecht met vlees. En door champignons voor een vegetarische variant.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.