Ga naar de inhoud

Gevulde dadel met monchou, parmaham en walnoten

Gevulde dadels een welbekend hapje. Bij deze een twist door de parmaham, monchou en walnoten aan de dadel toe te voegen.

15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gevulde dadel met monchou, parmaham en walnoten

gevulde-dadel-met-monchou-en-walnoot-met-parmaham

Zijn jullie nog aan het uitbuiken van gisteren? Of misschien maak je je op voor de kerstbrunch of het tweede (of derde?) kerstdiner? Vandaag deel ik geen heftig recept, maar een snel en lekker hapje.

Gevulde dadels zijn ontzettend old school. Maar omdat ik dit lekkere hapje onlangs pas heb ontdekt (super laat, I know!) wilde ik hier toch een lekker kort receptje van delen op mijn blog. Ik had dadels over en wist niet helemaal wat ik er mee moest. Daarom besloot ik er het bekende hapje van te maken.

Ik gaf het een kleine twist door het monchou mengsel te mengen met gehakte walnoot. Een beetje parmaham er om en je hebt een lekker hapje wat zowel licht zoet als hartig is.

Ingrediënten

hapjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde dadel met monchou, parmaham en walnoten

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1

Hak de walnoten fijn, snijd de plakjes ham in drieën.

2
Stap 2

Roer de walnoten door de MonChou. Snijd de dadels open en besmeer de binnenkant met het MonChou mengsel.

3
Stap 3
Rol de dadel in parmaham en steek er een cocktailprikker in.

Tip: Dit hapje kun je goed voorbereiden bewaar in de koelkast. 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op