Ga naar de inhoud

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie. Een lekkere variatie op de Hollandse pannenkoek, met groente. Extra lekker met noten of spekjes, of allebei!
30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Het is veel te lang geleden dat we een pannenkoekrecept hebben gedeeld hier op Brenda Kookt. De hoogste tijd voor een lekker receptje met de Hollandse pannenkoek. Deze keer een hartige variant: gevulde, hartige pannenkoeken met spinazie.

Het klinkt simpel en dat is het ook. Maar door de toevoeging van knoflook, sjalotje, crème fraîche en rozijnen zijn deze pannenkoeken vooral erg lekker. En jij mag kiezen of je voor gebakken spekjes of gezouten pecannoten gaat. Of voor allebei!

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Ik ben fan van pannenkoeken en ik zou ze het liefst iedere week eten als ontbijt, lunch of avondeten. Maar helaas is dat niet zo gezond. Om die reden bedacht ik jaren geleden al deze gevulde, hartige pannenkoeken. Omdat ik ze vulde met spinazie, noten en rozijnen leken die pannenkoeken ineens een stuk gezonder. Moet ik er natuurlijk niet bij vertellen dat ik na 1 pannenkoek met spinazie vaak nog 2-3 pannenkoeken met stroop, suiker of pindakaas (jep!) at.

Toch blijven deze hartige pannenkoeken nog steeds favoriet. Want juist door je pannenkoeken met een hartige vulling te vullen, smaken de pannenkoeken zelf extra zoet. Probeer maar!

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde hartige pannenkoeken met spinazie

Voorbereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper het sjalotje en snijd of pers de teentjes knoflook fijn.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en voeg olie toe. Fruit hierin de knoflook en het sjalotje.
3
Stap 3
Voeg vervolgens handje voor handje de spinazie toe. Wacht steeds met een nieuwe hand spinazie toevoegen tot de vorige hand spinazie is geslonken. Laat als alle spinazie is toegevoegd de spinazie nog een paar minuten doorkoken totdat het meeste water is verdampt.
4
Stap 4
Voeg dan de crème fraîche toe, net als de rozijnen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
5
Stap 5
Vul vervolgens de pannenkoeken met de spinazievulling en top ze met pecannoten of uitgebakken spekjes (of allebei!).

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op