Gevulde kip met pesto en pasta
Bewaren
Gevulde kip met pesto en pasta. Een heerlijke zomerse Italiaanse maaltijd met prosciutto, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Genieten!
Dit recept vind je terug in (en op de cover van!) de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Samen met vier andere Italiaanse recepten van mijn hand. Want deze maand staat Koken & Genieten Magazine in het teken van Heerlijk Italiaans. Eén van mijn lievelingskeukens. Dat wordt smullen!
Koken en Genieten Magazine
In dit zomernummer van Koken & Genieten gaan we voor Italiaanse gerechten, mijn favoriete keuken. En extra lekker in de zomer. Niet alleen in het magazine vind je mijn rubriek met recepten, een van mijn recepten staat ook op de cover. Samen met Jorie van Joorkitchen hebben we deze geschoten bij mij in de keuken. Zo mooi om ook op deze manier samen te werken.
Het resultaat is een heerlijke zomercover met daarop mijn recept van gevulde kip met pesto en pasta.
Mijn recept van de cover vind je uiteraard ook terug in mijn rubriek in het magazine, samen met vier andere lekkere zomerse Italiaanse recepten. Bruschetta caprese, Toscaanse knoflookchampignons, Gnocchi traybake en een hele lekkere Citroen Tiramisu IJstaart.
Scroll naar beneden voor het recept van de gevulde kip met pesto en pasta.
Koken & Genieten magazine #8 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie.
Tip: Samen met de redactie van Koken & Genieten Magazine breng ik dit jaar 4x een editie van mijn eigen Brenda Kookt Magazine uit. Zo tof! Ieder magazine staat een ander thema centraal.
De tweede editie is inmiddels verkrijgbaar in het tijdschriftenschap, hét Brenda Kookt Zomerboek.. Het is ook mogelijk om deze editie online te bestellen via deze website.
Gevulde kip met pesto en pasta
Door naar het recept, de gevulde kip met pesto en pasta. Het is echt een topper van een zomermaaltijd. Eentje die ik deze zomer zeker nog vaak ga eten.
De gevulde kip met pesto en pasta is gemakkelijk om te maken, maar doet het ook heel goed als mensen komen eten. Het is net even wat anders dan een standaard bordje met pasta en kip.
De kipfilet vullen we met groene pesto, Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes. Om de gevulde kipfilet zit een laagje prosciutto, dit maakt de gevulde kip extra lekker.
De gevulde kip kun je het beste even laten opstijven in de koelkast of vriezer. Bak de kip hierna in de koekenpan aan en gaar.
Serveer de gevulde kip met gekookte tagliatelle, pesto en rucola. Lekker met cherry tomaatjes, extra pijnboompitjes en Parmezaan.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde kip met pesto en pasta
Stap 1
Snijd de kipfilet aan de zijkant in tot je de kipfilet helemaal kunt openvouwen. Leg de opengevouwen kipfilet tussen huishoudfolie op een snijplank en sla de kipfilet zo dun mogelijk (bijvoorbeeld met de onderkant van een koekenpan).Stap 2
Verdeel over een nieuw stukje houshoudfolie drie plakken prosciutto, of zo groot als het opengevouwen stuk kipfilet. Leg de opengevouwen kipfilet erop en besmeer de kipfilet met groenepesto. Verdeel hierover Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes. Rol de kipilet strak op zodat een mooie rol ontstaat.
Stap 3
Leg de gevulde kip 30 minuten in de koelkast, of 10 minuutjes in de vriezer.Stap 4
Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de gevulde kip rondom in aan en gaar.Stap 5
Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Roer de overige pesto door de gare pasta, samen met de rucola en verdeel dit over de borden. Snijd de gevuld kip in drie stukken en leg dit op de pasta. Verdeel de cherry tomaatjes erbij. Garneer de borden met pijnboompitjes en Parmezaan.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gevulde kip met pesto en pasta
Stap 1
Snijd de kipfilet aan de zijkant in tot je de kipfilet helemaal kunt openvouwen. Leg de opengevouwen kipfilet tussen huishoudfolie op een snijplank en sla de kipfilet zo dun mogelijk (bijvoorbeeld met de onderkant van een koekenpan).Stap 2
Verdeel over een nieuw stukje houshoudfolie drie plakken prosciutto, of zo groot als het opengevouwen stuk kipfilet. Leg de opengevouwen kipfilet erop en besmeer de kipfilet met groenepesto. Verdeel hierover Parmezaan en geroosterde pijnboompitjes. Rol de kipilet strak op zodat een mooie rol ontstaat.
Stap 3
Leg de gevulde kip 30 minuten in de koelkast, of 10 minuutjes in de vriezer.Stap 4
Verwarm olie in een koekenpan en bak hier de gevulde kip rondom in aan en gaar.Stap 5
Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Roer de overige pesto door de gare pasta, samen met de rucola en verdeel dit over de borden. Snijd de gevuld kip in drie stukken en leg dit op de pasta. Verdeel de cherry tomaatjes erbij. Garneer de borden met pijnboompitjes en Parmezaan.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.