Ga naar de inhoud

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

Tijd voor een koude tapas, die het ook erg goed doet als hapje op een feestje. De gevulde mini paprika's met spek en kaas zijn een hit!
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

Vandaag tijd voor een koude tapas, die het ook erg goed doet als hapje op een feestje: Gevulde mini paprika’s met spek en kaas.

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Gevulde mini paprika’s met spek en kaas

De mini paprika’s vul ik met een mengsel van roomkaas, gebakken spek, geraspte cheddar kaas en jalapeñopeper. Een romige vulling met hartige componenten. Zo lekker!

Deze gevulde mini paprika’s vliegen van tafel!

Je kunt dit hapje heel goed vooraf maken. Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt (bijvoorbeeld met huishoudfolie of in een bakje) in de koelkast. De jalapeño kun je vervangen door groene paprika.

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Gevulde mini paprika's met spek en kaas

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde mini paprika’s met spek en kaas

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan zonder olie krokant. Laat de spekjes hierna uitlekken op keukenpapier. Snijd of hak de spekblokjes kleiner.
2
Stap 2
Snijd de peper fijn. Halveer de mini paprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten.
3
Stap 3
Houd een klein beetje van de gebakken spekjes, geraspte kaas en peper apart voor de garnering. Roer de roomkaas los en roer de krokant gebakken spekjes, geraspte kaas en de fijngesneden peper erdoor.
4
Stap 4
Vul de mini paprika’s met het roomkaasmengsel. Garneer de gevulde paprikaatjes met de overige ingrediënten.
5
Stap 5
Bewaar de gevulde paprika’s afgedekt in de koelkast tot je ze serveert.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Geroosterde pompoensoep met bloemkool
Hachee schotel met gegratineerd stokbrood

3 reacties

Jannette Schrijnemaekers Visser

Wat een top recept. Makkelijk en smaakt verrukkelijk

Laat een bericht achter

Marja

Tapas kan altijd, wij hebben volgende week met vrienden een heerlijke borrel/ tapas middag / avond gepland en er komen een aantal hapjes zeker hier vandaan ! It.s always tapas time :) Fijn weekend groetjes Marja

Laat een bericht achter

Narska

Laatste tijd heb jij veel over tapas......goed idee, maar niet nu, niet in februari. Tapas ideeën zijn iets voor mei - juni.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op