Ga naar de inhoud
4 beoordelingen

Gevulde puntpaprika met groenten

Een snel en lekker bijgerecht, gevulde puntpaprika met groenten. Bereid in de oven, of op de barbecue. Met groenten, pesto en SoFine SoCheeze Cubes.

15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Gevulde puntpaprika met groenten

Vandaag deel ik mijn favoriete vegetarische bijgerecht van de afgelopen tijd. Lekker, snel en multifunctioneel. Ideaal als snelle maaltijd maar ook bij een uitgebreide barbecue. Gevulde puntpaprika met groenten.

Gevulde puntpaprika met pesto

De gevulde puntpaprika is mijn favoriete vegetarische bijgerecht van de barbecue. Al heb ik hem deze keer in de oven gemaakt, dat kan dus ook!

De puntpaprika vul ik niet alleen met groenten, maar ook met SoCheeze Cubes. Een nieuw product van SoFine. 100% plantaardige kaasblokjes op basis van biologische non GMO sojabonen. Deze plantaardige kaasblokjes zijn een alternatief voor feta kaas, in vergelijking met feta zijn de cubes lager in calorieën, zout en vetten. De SoCheeze Cubes kun je gebruiken bij warme en koude gerechten. Het is een lekkere toevoeging aan salades en pasta’s en een uitkomst voor het toevoegen van plantaardige kaas bij vegan recepten.

De SoFine SoCheeze Cubes zijn sinds kort verkrijgbaar in het kaasschap van de (grotere filialen) van de Albert Heijn.

Gevulde puntpaprika met pesto

Gevulde puntpaprika met groenten

De gehalveerde puntpaprika’s vul ik met een mengsel van rode ui met blokjes courgette en tomaat. Dit breng ik op smaak met groene pesto. Hierna voeg ik de SoFine SoCheeze Cubes toe. De paprika’s verwarm je 20 minuten in de oven waarna je ze meteen kunt serveren. Voor een volwaardige maaltijd is het lekker om er gebakken aardappeltjes, rijst of couscous bij te eten.

Door het toevoegen van de pesto is dit geen compleet plantaardig recept. Wil je het recept helemaal vegan maken? Maak dan zelf je pesto volgens dit recept. Laat de Parmezaan hierbij achterwege.

Gevulde puntpaprika met pesto

Dit artikel schreef ik in samenwerking met SoFine, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gevulde puntpaprika met groenten

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven (of barbecue) op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Halveer de puntpaprika’s over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Blijft de halve paprika niet mooi recht liggen? Snijd dan een dun plakje van de onderkant, waar de paprika op ligt. Zo kun blijft de gevulde puntpaprika straks mooi liggen.
3
Stap 3

Meng in een kom de stukjes rode ui met blokjes courgette en tomaat. Breng op smaak met zout en peper en roer de groene pesto erdoor. Verdeel ½ van een bakje SoCheeze Cubes door de groenten.

4
Stap 4

Lepel de groenten in de paprikabootjes. Verdeel de overige SoCheeze Cubes over de gevulde paprika’s.

5
Stap 5
Verwarm de gevulde puntpaprika’s 20 minuten in de oven (of op de barbecue).
6
Stap 6
Serveer de gevulde puntpaprika’s met pesto met aardappeltjes, rijst of couscous.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta
Geroosterde pompoensoep met bloemkool

7 reacties

Leonie Westhuis

Zijn deze Cheeze Cubes nog ergens te koop? Of is er een alternatief voor?

Laat een bericht achter

Leonie

Enig idee waar ik momenteel deze SoFine Cheeze Cubes zou kunnen kopen?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Nee helaas niet, ik zie dat de bij jumbo ook niet meer verkrijgbaar zijn. Wellicht is er een andere variant zonder lactose verkrijgbaar ?

Miranda
5/5 sterren

Heerlijk recept! Ik heb er nog wat pijnboompitjes op gegooid, geeft en een heerlijke (zoete) bite!

Laat een bericht achter

Katy

Heerlijk recept! Maar de volgende keer moet het vegan zijn.Wat is dan een alternatief voor de pesto?

Laat een bericht achter

Elisa
5/5 sterren

Er bestaat vegan pesto dus het is volledig vegan te maken.

Kate
5/5 sterren

Zo, dat was een heerlijke lunch. Weinig werk aan gehad en het past ook nog eens prima binnen een low carb dieet. Top! Ik had geen SoFine SoCheeze Cubes in huis. Daarvoor in de plaats heb ik fetakaasblokjes gemengd met een beetje olijfolie en enkele van de kruiden die gebruikt worden voor de SoFine SoCheeze Cubes. En ik heb wat geraspte mozzarellakaas over de gevulde paprika's gedaan. Ik ga je site eens doorzoeken op andere geschikte recepten :-)

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
4 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op