Groenteomelet
Bewaren
Vandaag gaan we voor een lekker ontbijtje, of lunch. Want het kan allebei. Deze groenteomelet is een van mijn favo gerechten dat ik meerdere keren per week voor mezelf klaarmaak. Super simpel, en lekker. Het fijne is ook dat je er maar een aantal ingrediënten voor nodig hebt.
Recept uit Brenda Kookt Magazine
Dit is één van de recepten van Brenda Kookt Magazine – Lekker & Licht Voorjaar dat in maart verschijnt. In het magazine delen we de 120 lekkerste voorjaarsrecepten van de website.
Dit is alles wat je nodig hebt om dit voorjaar te genieten van heerlijke gerechten. Denk aan voedzame ontbijtjes, lichte lunches, maaltijdsalades, groenterechten, tussendoortjes en toetjes met fruit.
Naast recepten van de website delen we ook een aantal extra recepten in het magazine, passend bij het voorjaar. Zoals deze snelle groenteomelet waar ik zelf regelmatig van geniet.
Let op: dit is de laatste kans om het magazine in de pre-order te bestellen zonder verzendkosten. En om voordeling een abonnement op Brenda Kookt Magazine af te sluiten. Klik hier voor meer informatie en om jouw exemplaar (of abonnement) direct te bestellen. De actie loopt tot 3 maart.
Groenteomelet
Lekker ontbijtje of lunch met deze groenteomelet. Simpel om te maken en lekker voedzaam. Het is zofijn om met een paar simpele ingrediënten een ontbijtje of lunch klaar te maken. Zelf eet ik deze groenteomelet zeker eens per week.
De omelet vul ik met soepgroente die ik eerst even aanbak in een koekenpan. Dit mengen we door een eimengsel met melk en zout en peper. Bak hier een lekker luchtig omeletten van in een koekenpan met een beetje olie.
Je kunt de groenteomelet zowel met of zonder brood serveren. Lekker met een beetje rucola, aangemaakt met olijfolie zout en peper.
Zowel koud als warm een lekker ontbijtje of lunch.
Tip: ook lekker met een beetje ketchup of sweet chilisaus..
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groenteomelet
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olie op het vuur en bak hier de soepgroenten in aan.Stap 2
Breek de eieren in een kommetje, meng met melk en breng op smaak met zout en peper. Meng hier de gebakken groenten doorheen.Stap 3
Doe extra olie in de pan en bak hier de omelet in. Laat het ei op medium vuur stollen. Laat de omelet op een bord glijden en keer het zo om in de koekenpan.Stap 4
Serveer de groenteomelet met een boterham en eventueel een pluk rucola.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groenteomelet
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olie op het vuur en bak hier de soepgroenten in aan.Stap 2
Breek de eieren in een kommetje, meng met melk en breng op smaak met zout en peper. Meng hier de gebakken groenten doorheen.Stap 3
Doe extra olie in de pan en bak hier de omelet in. Laat het ei op medium vuur stollen. Laat de omelet op een bord glijden en keer het zo om in de koekenpan.Stap 4
Serveer de groenteomelet met een boterham en eventueel een pluk rucola.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.