Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Bewaren
Een lekker pitabroodje, met een twist. Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten. Echt smullen!
Het is een vegetarische variant op de pita gyros, met heel veel smaak! Lekker fris met komkommer en natuurlijk mag romige tzatziki ook niet ontbreken.
Pita to go
De lente en zomer zijn voor makkelijke recepten die je zo uit het vuistje kunt eten. Makkelijk om mee te nemen tijdens fietstochten, voor een picknick of als je ’s avonds in de tuin wil eten. En ik heb weer zo’n makkelijk gerecht voor je dat hieraan voldoet.
Deze keer gaan we voor een goed gevulde pita, met een twist. Gyrospita met tzatziki en geroosterde kikkererwten. Een vegetarische variant, met heerlijke frisse toppings.
Gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
De pita’s vullen we in dit geval niet met gyros, maar een hele lekkere vegetarische variant hierop. Namelijk zacht geroosterde kikkererwten en rode ui, met een lichtpittig saus van komkommer, knoflook en yoghurt. Erbij gaat knapperige sla en dat alles op een zacht pitabroodje. Stukje bakpapier eromheen en meenemen maar in de broodtrommel, heerlijk!
Scroll naar beneden voor de receptkaart van de gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten met daarin het uitgewerkte recept en exacte hoeveelheden.
Tip: in dit artikel gebruiken we standaard pita’s uit de supermarkt, maar wist je dat je pitabroodjes ook gemakkelijk zelf kunt maken? In dit artikel vind je het recept hiervoor.
Pita recepten
Heb je na deze lekkere gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten trek gekregen in nog meer variatie met pitabroodjes? Dan tip ik je graag een paar toppers van de website. Gevulde pitabroodjes met verschillende toppings. Lekker als lunch of makkelijke avondmaaltijd. Voor welke ga jij?
En deze salade met gegrilde pitapuntjes en paprika is ook heel erg lekker.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Snijd de rode ui in 8 stukjes. Meng de kikkererwten en ui vervolgens op de bakplaat met de olijfolie, de specerijen en peper en zout. Leg ook de teentjes knoflook op de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven.Stap 3
Snijd in de tussentijd de Romainesla grof.Stap 4
Rasp de komkommer grof en meng deze in een bolvergiet met een flinke snuf zout. Zet de bolvergiet op een kom en laat zo staan. Het vocht trekt zo uit de komkommer.Stap 5
Snijd de dille grof en bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Druk als de kikkererwten uit de oven zijn met je handen zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng vervolgens met de yoghurt, de dille en druk de geroosterde teentjes knoflook leeg in de yoghurt. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.Stap 7
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met sla, de kikkererwten-uienmix en overgiet rijkelijk met de tzatziki. Serveer meteen.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze gyrospita’s met tzatziki en geroosterde kikkererwten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om. Snijd de rode ui in 8 stukjes. Meng de kikkererwten en ui vervolgens op de bakplaat met de olijfolie, de specerijen en peper en zout. Leg ook de teentjes knoflook op de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven.Stap 3
Snijd in de tussentijd de Romainesla grof.Stap 4
Rasp de komkommer grof en meng deze in een bolvergiet met een flinke snuf zout. Zet de bolvergiet op een kom en laat zo staan. Het vocht trekt zo uit de komkommer.Stap 5
Snijd de dille grof en bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.Stap 6
Druk als de kikkererwten uit de oven zijn met je handen zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Meng vervolgens met de yoghurt, de dille en druk de geroosterde teentjes knoflook leeg in de yoghurt. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.Stap 7
Snijd de pitabroodjes open en vul ze met sla, de kikkererwten-uienmix en overgiet rijkelijk met de tzatziki. Serveer meteen.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.