Ga naar de inhoud

Griekse pita’s met paprika

Griekse pita’s met paprika. Een ideaal avondmaaltje: snel, boordevol groenten en dankzij de romige fetadip heb je een echte snackbelevenis.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de champignons 5 minuten in een koekenpan met olie erin op hoog vuur. Voeg de paprikastukjes en gedroogde oregano toe en bak op lager vuur nog 3-4 minuten door. Breng op smaak met peper en zout.
2
Stap 2
Meng in een kommetje de feta met crème fraîche, knoflook en 2-3 eetlepels water. Breng op smaak met flink wat peper.
3
Stap 3
Warm de pitabroodjes op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4
Stap 4
Serveer de pitabroodjes met de groentevulling, de feta-knoflooksaus, uiringen en de ijsbergsla. Vul de broodjes aan tafel.

Je kunt eventueel ook stukjes gesneden kip toevoegen bij de paprika en champignons. Bak ze dan vanaf het begin mee.

Griekse pita’s met paprika

Deze pita’s zijn het ideale avondmaaltje: snel om te maken, boordevol groenten en dankzij de romige fetadip heb je een echte snackbelevenis. Deze Griekse pita’s met paprika zijn daarom ook mijn nieuwe favoriete gerecht. En om die reden vind je ze ook terug in de Makkelijke maaltijden scheurkalender 2020!

Omdat dit Joor haar favoriete gerecht uit de scheurkalender is, wilden we hem alvast als preview delen op Brenda Kookt. Een supersnel en lekker vegetarisch recept. Want lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. 

Griekse pita's met paprika

Makkelijke maaltijden scheurkalender

De Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2023 is nu verkrijgbaar! Het is het ideale cadeau om te geven! (Sint- en Kersttip!) De Makkelijke Maaltijden Scheurkalender biedt een jaar lang, iedere dag, inspiratie om een snelle, lekkere en verse maaltijd op tafel te zetten. Het is hét hulpmiddel om een weekmenu samen te stellen waar het hele gezin van smult.

De toegankelijke maaltijden uit de scheurkalender staan binnen 30 minuten op tafel. De maaltijden kook je helemaal zelf, dus zonder pakjes en zakjes. En de ingrediënten koop je gewoon bij de supermarkt om de hoek.

Griekse pita's met paprika

Griekse pita’s met paprika

Deze Griekse pita’s met paprika is een vegetarisch gerecht. Dankzij de grote stukken champignons en paprika die je aanbakt met wat oregano mis je het vlees in de pita’s helemaal niet.

De Griekse pita’s serveren we met een lekkere fetadip. Door de feta te mengen met crème fraîche en knoflook, krijg je een lekkere, licht zoute dip met knoflooksmaak. Ik weet niet hoe dat met jullie is, maar ik vind dat echt een van de lekkerste smaken. Een heel fijne toevoeging op de Griekse pita’s. Ik zeg meteen proberen!

Griekse pita's met paprika

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op