Ga naar de inhoud

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Een ideale zomer-salade, dat is deze gegrilde paprikasalade. De salade staat super snel op tafel en de krokant pitapuntjes maken ‘m extra lekker. Als het warm weer is, wil je niet al te lang in de keuken staan. En dat is precies wat niet hoeft voor deze salade. Het enige...

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Vang het vocht uit de pot wel op, dat gebruik je straks voor de dressing!
2
Stap 2
Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Doe hetzelfde met de courgette. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
3
Stap 3
Meng 2-3 eetlepels van de paprikaolie uit de pot in een grote kom met de wittewijnazijn, honing en de olie tot een gladde dressing.
4
Stap 4

Doe de paprikareepjes, de courgettereepjes en de helft van de bosuiringetjes in de kom bij de dressing en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de feta en overige bosui over de salade.

5
Stap 5

Verhit een ongeveer 1 cm dikke laag olie in een koekenpan. Snijd de pitabroodjes in kleine driehoekjes. Bak ze zo’n 3-4 minuten per kant in de olie als de olie heet is. Schep de driehoekjes daarna uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.

6
Stap 6
Serveer de salade met de pitadriehoekjes.

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Een ideale zomer-salade, dat is deze gegrilde paprikasalade. De salade staat super snel op tafel en de krokant pitapuntjes maken ‘m extra lekker.

Als het warm weer is, wil je niet al te lang in de keuken staan. En dat is precies wat niet hoeft voor deze salade. Het enige wat je moet doen, is de olie heet maken voor de pitabroodjes. Geloof me, als je die eenmaal geproefd hebt, vind je dat echt niet erg. De krokante pitapuntjes zijn namelijk heel erg lekker!

gegrilde paprikasalade

Gegrilde paprikasalade met krokante pitapuntjes

Sinds ik ontdekt heb dat je pitabroodjes heel makkelijk kunt frituren in een laagje olie wil ik niets anders meer. Ik was al fan van pitabroodjes, maar zo knapperig en heet uit de olie zijn ze helemaal superlekker! En deze gefrituurde broodjes gaan heel mooi samen met deze gegrilde paprikasalade met bosui en feta. Een ideale combinatie voor een zomerse avond!

–> Klik hier voor meer maaltijdsalades

gegrilde paprikasalade

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op